BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős vasúti és közúti forgalomkorlátozások az árvíz miatt

A dunai árvíz miatt jelentős korlátozások vannak érvényben a vasúton. A fővárosi útlezárások miatt ugyanakkor a MÁV-Start az elővárosi vonatokat és a távolsági járatok egy részét dupla szerelvényekkel közlekedteti - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Almásfüzitő és Komárom között továbbra sem közlekednek a vonatok, pótlóbuszok szállítják az utasokat. Pótlóbuszok közlekednek a Komárom-Esztergom (4 sz.) vasútvonal teljes vonalán is, de a 10-es út lezárása miatt a pótlóbuszok Komárom és Neszmély, valamint Süttő és Esztergom között nem közlekedhetnek.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon közlekedő gyorsvonatok Százhalombatta és Érd-felső megállóhelyen kedden is megállnak.

A 2-es út lezárása miatt egyes Volánbusz-járatok nem tudnak közlekedni, ezért a váci és sződligeti Volánbusz-bérlettel az elővárosi vonatokat igénybe lehet venni.

A közlemény szerint az árvízi helyzet miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, valamint a GYSEV vonalain győri átszállással közlekedő feláras vonatokra nem kell pótjegyet váltani. A budapesti Keleti pályaudvarról nem indulnak el Győrbe az InterCity vonatok, a gyorsvonatok pedig csak Tatabánya és a Keleti pályaudvar között járnak.

A Railjetek és a gyorsvonatok utasait Győr és Tatabánya között autópályán közlekedő autóbusszal, a Sopron felől érkező InterCity utasait ugyanezen buszokkal, majd személyvonattal szállítja el a vasúttársaság. Az utasok Tatabánya és Budapest között bármely vonattal folytathatják utazásukat. Tatabánya és Győr között az autóbuszok folyamatosan fordulnak - olvasható a közleményben.

A Déli pályaudvarról a személyvonatok menetrend szerint indulnak, a Keleti pályaudvarról pedig gyorsvonatok indulnak Tatabányáig minden páros óra 38 perckor.

A MÁV-Start tudatta: ingyenesen utazhatnak haza azok, akik az árvízi védekezésben vettek részt, és odautazási jegyüket vagy önkéntesi regisztrációs lapjukat a katasztrófavédelem vagy a védelmi bizottság lepecsételte.

A nemzetközi vasúti közlekedésben jelentős, 40-120 perces késésekre kell számítani, de több járat még napokig nem tud közlekedni. A Csehországba, illetve Csehországon át Németországba és Ausztriába, illetve Ausztrián keresztül Németországba, Svájcba stb. utazáshoz a MÁV-Start által kiadott menetjegyek árát kezelési költség nélkül visszatérítik azoknak, akik lemondanak az utazásról.

A dunai árvíz miatt az országban csaknem 158 kilométernyi közúton van forgalomkorlátozás, ami 58 útszakaszt érint.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd reggeli tájékoztatása szerint Pilismarót, Dömös és Kisoroszi település közúton továbbra sem közelíthető meg.

Győr-Moson-Sopron megyében 4, Komárom-Esztergom megyében 22, Pest megyében 15, Tolnában 3, Bács-Kiskunban 10, Fejér megyében pedig 4 szakaszon van korlátozás.

Az 1-es úton teljes útzár van Győr és Gönyű, valamint Komárom területén. A 2-es út váci szakasza van lezárva, továbbá Dunakeszi mellett és Sződliget területén van teljes útzár. A 6-os út paksi szakaszán útszűkület van.

A 10-es úton teljes az útzár Dunaalmásnál, Nyergesújfalu több szakaszán, Tátnál, valamint Neszmély és Süttő között.

A 11-es utat teljes szélességében lezárták Dunabogdánynál, Esztergom és Dömös között, illetve Esztergomban; Leányfalun, Tahitótfaluban és Szentendrén félpályás útzár van. A 12-es utat Nagymaroson és Verőcénél zárták le.

A 14-es út Győr és Vámosszabadi között nem járható, az 55-ös úton pedig Bajánál és Pörbölynél van teljes útzár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.