BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is növekszik az eladott autók száma Kínában

Kínában 14,9 százalékkal nőtt az eladott új járművek száma novemberben a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A China Daily angol nyelvű hivatalos kínai napilap szombaton azt közölte, hogy az idei első tizenegy hónapban a járműeladás 17,1 százalékkal 15,4 millióra nőtt. Ez azt jelenti, hogy az idén eladott új járművek száma legalább 15 százalékkal múlja majd felül a múlt évit. A kedvező novemberi adat a kínai gazdaság élénkülésére, illetve az alacsony bázisalapra vezethető vissza. Tavaly 4,3 százalékkal több járművet adtak el az ázsiai országban, mint egy évvel korábban.

Az év elején ismertetett nemzetközi felmérés szerint a külföldi autógyártók számára továbbra is Kína a legfontosabb célpont. Harmincegy ország 200 autóipari vezetőjének 70 százaléka számára az első beruházási célpont Kína, Indiát, Oroszországot és Brazíliát megelőzve. Kína 2009-ben vette át az eladások első helyét az Egyesült Államoktól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.