BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevételén és nyereségén is javítani tudott az SAP

INFORMATIKA Növekedett a német SAP szoftvergyártó cég bevétele és nyeresége is 2013 negyedik negyedévében 2012 negyedik negyedévéhez viszonyítva. Az előzetes adatok szerint 2013 utolsó negyedévében 5,109 milliárd euró volt az integrált vállalatirányítási programokat gyártó cég bevétele szemben a 2012 negyedik negyedévi 5,023 milliárd euróval. A cég adózott eredménye 1,324 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 1,101 milliárdról. A cég éves bevétele 16,817 milliárd euró volt, és az SAP tegnapi közleménye szerint 2017-re már elérheti a 22 milliárd eurót is.

Az SAP szerint 2017-ben már 3-3,5 milliárd euró bevételt fog termelni a most még csak induló felhőalapú szolgáltatásokat nyújtó üzletága. Az SAP és riválisai (IBM, Oracle) egyre nagyobb figyelmet szentelnek a felhőalapú szolgáltatásoknak, mert növekszik irántuk a kereslet. Az interneten keresztül futtatható szoftverek komoly megtakarításokat jelentenek egyes ügyfelek számára, ezért nagy az érdeklődés. Az SAP szerint a felhőalapú szolgáltatásokkal kiszámítható bevételi forrásra tenne szert, de további befektetések kellenek, hogy ez megvalósuljon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.