BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A várt mértékben esett a Vodafone árbevétele

TÁVKÖZLÉS A múlt év utolsó három hónapjában, üzleti évének harmadik negyedében 3,6 százalékkal, 10,98 milliárd fontra csökkent a Vodafone árbevétele az egy évvel korábbihoz képest – közölte tegnap a brit multinacionális mobilszolgáltató bejelentése nyomán az MTI. Az adat nagyjából megfelel a piaci várakozásoknak, az elemzők 10,86 milliárd fontra számítottak. A társaság nem közölt negyedéves nyereségadatokat.

A szolgáltatási bevétel 4,8 százalékkal csökkent a december végével záródott három hónapban éves szinten, amelynél nem veszik számításba a mobilkészülékek értékesítéséből származó forgalmat. Vittorio Colao, a Vodafone vezérigazgatója a gyenge európai üzletmenettel indokolta a forgalom visszaesését, az európai bevételek 9,6 százalékkal estek.

Colao szerint az európai erős árverseny hatásait az ázsiai és afrikai piacon elért növekedéssel lehet ellensúlyozni. Emlékeztetett például arra, hogy Indiában – ahol a Vodafone szám szerint a legtöbb ügyféllel rendelkezik – egy év alatt duplájára nőtt az adatletöltés mennyisége, miután egyre több ügyfél használ okostelefont. A befektetők jól reagáltak a tegnap bejelentett adatokra. A Vodafone árfolyama a reggeli kereskedés során 1,6 százalékkal, 219,4 pennyre emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.