BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Innovációs központot nyit Magyarországon a Huawei

Szándéknyilatkozatot írt alá ma Pekingben a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a Huawei Technologies Hungary a kínai cég további magyarországi fejlesztéseiről. A tervekben többek között egy testreszabással is foglalkozó innovációs központ létrehozása is szerepel.

A világ egyik meghatározó infokommunikációs technológiai beszállítójának számító Huawei vállalta, hogy továbbra is elkötelezett marad a magyar ICT piac gazdasági és technológiai fejlődése mellett. A vállalat kifejezte azon szándékát is, hogy az Európai Ellátó Központjának egységeiben tovább növeli gyártókapacitását, és megkezdi az SMT, azaz félkész termékek előállítását.

A megállapodás szerint a Huawei hamarosan létrehozza Magyarországon a szoftveralkalmazással és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó Innovációs Központját, amely magában foglalja egyebek mellett az internetalapú televíziózás (IPTV) új területeinek kutatását is.

Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke a szándéknyilatkozatban hangsúlyozta, hogy hosszú távú partnerkapcsolatra számít a Huawei Technologies Magyarországgal és anyavállalatával, a Huawei Technologies Co. Ltd-vel. Az állami intézmény egyik fő feladata a külföldi vállalatok Magyarországra csábítása, illetve a befektetések ösztönzése és támogatása. A HITA vállalta, hogy a Huawei számára támogatást nyújt a vállalat magyarországi tevékenységének bővüléséhez, és igyekszik segíteni az ehhez biztosítható adókedvezményeket, pénzügyi támogatást és a megfelelő munkaerőhöz való hozzáférést.

A szándéknyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos kínai látogatása alatt, a kormányfő jelenlétében ma írták alá Pekingben.

K.Z.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.