BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb bevétel, több beruházás a Telenornál

Tavaly a negyedik negyedévben 39,3 milliárd forintos bevételt ért el a Telenor Magyarország, ez 2,7 milliárd forinttal volt kevesebb, mint egy évvel korábban. A társaság ugyanakkor lényegesen többet költött beruházásra mint 2012 hasonló időszakában.


Kétszámjegyű növekedés az okostelefonok, a táblagépek és a mobilinternet penetrációjában és jelentős emelkedés az új lakossági számlás előfizetések számában – ezek jellemzik a Telenor Magyarország eredményeit 2013 negyedik negyedévében. A vállalat elindította a 150 Mbps maximális letöltési sebességű Hipernet 4G szolgáltatását, új, korlátlan tarifacsomagokból álló portfólióval jelent meg és bevezette a MyTV televíziós streaming szolgáltatást. A Telenor Magyarország stabil pénzügyi eredménye további beruházásokat tesz lehetővé – írja közleményében a társaság.

A vállalat 39,3 milliárd forintos bevételt ért el a tavaly október-decemberi időszakban, ez 2,7 milliárddal maradt el az egy évvel korábbitól. Az alacsonyabb árbevételt egyszeri tételek elszámolásával és az összekapcsolási díjak csökkentésével indokolta a társaság. A cég EBITDA eredménye egyszeri tételek nélkül 10,88 milliárd forint volt, míg 2012 negyedik negyedévében 11,65 milliárd forint volt. A tőkeberuházások összege – a licencdíjakat nem számítva – 2,6 milliárd forinttal emelkedett a negyedik negyedévi hálózatfejlesztés eredményeként.

„Számunkra az a legfontosabb, hogy ügyfeleinktől pozitív visszajelzést kaptunk a tavaly év végén bejelentett új, innovatív szolgáltatásokról. Az eredményekből nyilvánvaló, hogy szívesen használják Magyarország jelenleg leggyorsabb 4G szolgáltatását, a Hipernetet és az októberben bevezetett, rendkívül versenyképes korlátlan tarifákat.

Új szórakoztató szolgáltatásunk, a MyTV iránti érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt, és nagyon örülünk, hogy e szolgáltatások révén ügyfeleink valóban a legtöbbet hozhatják ki szupergyors hálózatunkból és intelligens eszközeikből” – fűzte hozzá a negyedik negyedévi eredményekhez a Telenor Magyarország vezérigazgatója, Christopher Laska.

Az előfizetések száma stabil maradt a negyedév során, a Telenor Magyarország 3 millió 488 ezer előfizetéssel rendelkezett a negyedik negyedév végén. Az aktív SIM-kártyák száma alapján számított piaci részesedés 31,38 százalék volt a vizsgált időszak végén, miközben a 2013. decemberi MBI piaci részesedés 31,46 százalékra nőtt. A mobil internetes előfizetések száma 973 ezerre emelkedett a 2012 negyedik negyedévi 723 ezerről.

A mobiltelefonon (small screen) internetezők száma 48 százalékkal volt magasabb, mint 2012 hasonló időszakában. Jelenleg a Telenor Magyarország által eladott telefonok több mint 77 százaléka okostelefon, a táblagép-értékesítés pedig megnégyszereződött a vállalatnál 2012-höz képest.

Az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel összege („blended ARPU” index) alacsonyabb volt, mint 2012 negyedik negyedévében, melyet főként az összekapcsolási díjak csökkentésének negatív hatása magyaráz

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.