BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállapodást köt a kormány és a Magyar Telekom

TÁVKÖZLÉS Partnerségi együttműködési megállapodást köt ma a magyar kormány és a Magyar Telekom Nyrt.. A megállapodás bejelentésére Magyarországra utazik a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatója, Timotheus Höttges is, ami az elmúlt hetek eseményeinek fényében felveti a kérdést, hogy terítékre kerülhetnek-e más témák is. A német távközlési óriáscég ugyanis a jelek szerint aktívabb szerepvállalásra szánta el magát a régióban, erre utal, hogy kivásárolja a cseh T-Mobile kisebbségi tulajdonosait 800 millió euróért. A hírre szinte azonnal megindultak a találgatások a magyar leányvállalat kapcsán is, amelyben 59,21 százalékos részesedéssel bír a társaság. A spekulációk hatására jelentős mértékben emelkedett a Magyar Telekom részvényeinek árfolyama, míg a csehországi üzlet nyilvánosságra kerülése előtt 310 forint körül volt, addig a szerdai záróár már 345 forint volt. A lapunk mai Körkérdés rovatában nyilatkozó elemzők kevés esélyt látnak arra, hogy a Deutsche Telekom tovább növelje tulajdonrészét magyarországi érdekeltségében, azonban bizonyos feltételek mellett nem elképzelhetetlen ez a lépés sem.

A piacon konszenzus van abban a vonatkozásban, hogy az MTelekom részvény az elmúlt időszak erősödése ellenére alulértékelt, vagyis még mindig jó célpont lehet egy esetleges kivásárláshoz. Emellett ha tartósnak bizonyul az Európában és a régióban tapasztalható gazdasági fellendülés, abból nagy mértékben profitálhat a távközlési szektor is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.