BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megaügylet a kábelpiacon

A vége felé közeledhet a két legnagyobb amerikai kábeltévé-szolgáltató összeolvadása, az ügyhöz közelálló források szerint a Comcast beleegyezett, hogy 45,2 milliárd dollárért megvegye a Time Warner Cable-t (TWC). Az ügylettel az amerikai előfizetős tévé piac harmadát, illetve a szélessávú internet piac közel 36 százalékát uraló óriás jön létre.

Sajtóértesülések szerint ma jelenthetik be hivatalosan, hogy a Comcast és a Time Warner Cable megállapodott a fúzióról. A részvénycserével megvalósuló ügylet értéke 45,2 milliárd dollár, és a legnagyobb, illetve a második számú amerikai fizetős tévé szolgáltató egyesül.

A TWC-ért egyébként komoly versenyfutás volt a Comcast és az amerikai piac harmadik számú kábelcége, a Charter között. A Charter 132,50 dollárt kínált részvényenként, a nyertes cég pedig 158,82 dolláros részvényenkénti áron tudta megkötni az üzletet. Ez több mint 17 százalékkal több a TWC szerdai záróáránál.

A fúzióval egy igazi óriás jön létre, amely rendkívül fontos szerepet játszhat az amerikai kábelpiacon. A fizetős tévészolgáltatások szegmensének nagyjából harmadát tudhatja majd magáénak, míg a vezetékes szélessávú internet piac 35,9 százaléka lesz az övé.

A Comcast összesen 53 millió előfizetést szolgál ki, a vállalat piaci értéke 144,5 milliárd dollár. A TWC 15 millió ügyféllel rendelkezik, 37,6 milliárd dollár a piaci értéke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.