BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett a Huawei okosórája

Bemutatta új termékeit, köztük egy okosórát a kínai Huawei vasárnap este Barcelonában, a Mobile World Congress kiállítás és vásár megnyitójának előestéjén.

A kínai vállalat - amely 2013-ban a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává lépett elő - a bemutatón közölte, hogy először Kínában kezdi árusítani a TalkBand névre keresztelt, csuklóra erősíthető eszközt, és csak később jelenik meg azzal az európai piacon, a tervek szerint 99 eurós (30 700 forint) áron.

Az okosóra Bluetooth-adatátvitellel kapcsolódik viselője okostelefonjához, és jelez, ha a felhasználónak e-mail, sms vagy valamelyik közösségimédia-felületen üzenet érkezett, de telefonhívást is lehet kezdeményezni róla. A kamerával ellátott darabok fényképezésre és videofelvétel készítésére is alkalmasak.

A Samsung már tavaly óta kapható Galaxy Gear okosórája emellett - ahogy a sportórák - méri a szívverést, a Huawei TalkBand beépített lépésszámlálóval rendelkezik, és méri az elégetett kalóriák számát. A Canalys piackutató cég előrejelzése szerint idén 17 millió okosórát adhatnak el szerte a világon.

A Huawei vasárnap este Barcelonában mutatta be legújabb, 7 colos, fémházas, 7,18 milliméter vékony táblagépét is, a MediaPad X1-et, amely csatlakozni tud a nagysebességű 4G/LTE mobilinternet-hálózathoz, amelyen egy perc alatt le lehet tölteni egy 1 gigabájtos filmet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.