BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokon belül megköti a szerződést a Vodafone

FEJLESZTÉS A közeljövőben mintegy 30 ezerrel bővülhet a Vodafone Magyarország ügyfélköre annak köszönhetően, hogy a társaság a múlt év végén nyert a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) mobilszolgáltatásra vonatkozó tenderén – hangzott el a cég tegnapi sajtótájékoztatóján. A vállalat a következő két évben nyújthat mobilszolgáltatást több mint 640 hazai intézménynek, az első szerződéseket várhatóan néhány napon belül megkötik. Többek között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt., az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), illetve az Országos Mentőszolgálat szerepel az első szerződők között. A jövőben további intézményekkel is bővülhet a Vodafone partnerek köre, így tovább nőhet az új előfizetések száma is.

A Vodafone évente többtízmilliárd forintot költ fejlesztésre, amelynek nagy részét a hálózat modernizálására fordítják. A mobiltársaság az elmúlt két évben 165 bázisállomással bővítette a határ menti 1000 főnél nagyobb települések lefedettségét, az országban közel 500 ponton a sebességet is duplázta, illetve több mint 200 új bázisállomás felállításával a beltéri lefedettségét is tovább növelte – közölte Diego Massidda, a vállalat vezérigazgatója.

A társaságnál komoly lehetőségeket látnak a gépek közötti kommunikációban (M2M – machine to machine), ezen a területen a cég számít világszinten az első számú szolgáltatónak. Itthon két nagy projektben is a Vodafone SIM kártyáit, illetve megoldását használják. Az elektronikus útdíjfizetési rendszerbe jelenleg regisztrált mintegy 50 ezer fedélzeti egység 80 százalékában a vállalat SIM kártyái találhatók meg, illetve a jelenleg engedéllyel rendelkező, a NAV-al való online kapcsolatra alkalmas pénztárgéptípusok közül egy kivételével valamennyiben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.