BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Teljes a Deutsche Telekom uralom a cseh mobilcégben

A Deutsche Telekom 800 millió euróért megvásárolja a T-Mobile Czech Republic fennmaradó 39,23 százalékos tulajdonrészét, így teljes mértékben a német távközlési cég lesz a cseh mobilszolgáltató tulajdonosa. A lépést komoly integrációs folyamat követi majd.

A most bejelentett akvizíciót természetes lépésként értékelte Claudia Nemat, a Deutsche Telekom igazgatóságának tagja, ami fontos eleme a portfóliójuk optimalizálásának, illetve az integrált európai szolgáltatóvá válásnak. A 39,23 százalékos tulajdonrészt, amelyért 800 millió eurót fizet a német távközlési óriás jelenleg egy befektetői konzorcium birtokolja, amelyet a Mid Europa Partners kockázatitőke-cég vezet.

Csehország mérete és struktúrája miatt fontos piac a Deutsche Telekom számára. A csehországi T-Systems integrálásával, a közelmúltban megvásárolt GTS Csoport ottani tevékenységének beolvasztásával a T-Mobile Czech Republic-nak komoly lehetősége nyílik arra, hogy kiterjessze vezetékes szolgáltatásait is, és alaposan megerősítse pozícióját az üzleti szolgáltatások piacán – nyilatkozta az ügylet kapcsán Claudia Nemat.

A Deutsche Telekom cseh mobilcége 5,5 millió ügyfelet tudhat magáénak, 2012-ben valamivel egymilliárd euró felett volt a bevétele. A cseh mobilpiac egyébként igen izgalmas időszakon megy át, a múlt hónapban a spanyol Telefónica értékesítette ottani érdekeltségét egy 2,5 milliárd eurós tranzakció keretében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.