BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymillió szakember hiányzik

A múlt évben minden korábbinál magasabb szintet ért el az internetes fenyegetések és sérülékenységek száma, 14 százalékkal több riasztást regisztráltak, mint egy évvel korábban – ismertette a Cisco éves informatikai biztonsági jelentésének egyik fő megállapítását Ács György, a társaság regionális it-biztonsági konzultánsa. A kutatás szerint a nagyvállalatok szinte kivétel nélkül veszélyben vannak, a cég által vizsgált társaságok 96 százalékának hálózatából látogattak meg fertőzött szervereket, míg 92 százalékuknál az ott dolgozók rosszindulatú üres honlapokra jutottak el internetezés közben.
A Cisco friss kutatásának egyik érdekessége, hogy a korábban biztonságosabbnak gondolt szektorokban tevékenykedő vállalatok is kezdhetnek aggódni. A múlt évben a hagyományosan magas kockázatúnak tartott gyógyszer- és vegyipar, illetve elektronika mellett a mezőgazdasági és bányászati területen működő cégek honlapjaink fertőzöttsége nőtt meg kiugró mértékben. A Cisco elemzése alapján egyre kifinomultabbak a kibertérből érkező fenyegetések, és legalább egymillióval több it-biztonsági szakemberre lenne szükség 2014-ben, hogy a vállalatok időben felismerhessék a támadásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.