BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Internetbiztonság: Dávid Góliát ellen

Az Európai Unió 2014-2020-as költségvetés-tervezetében eredetileg nem kapott helyett a Safer Internet Program (SIP) folytatása. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kurátora, Bánki Erik EP-képviselő indítványának köszönhetően azonban a február 26-án elfogadott, a transzeurópai távközlési hálózatokról szóló jelentés garantálja a gyermekek biztonságos internethasználatáért felelős uniós program jövőbeli finanszírozását is. A SIP program, mely a jövőben az EU országaiban „Better Internet for Kids’ néven folytatódhat, több millió gyereknek biztosítja az EU minden országában a biztonságosabb internetezés lehetőségét, a megfelelő oktatással, felvilágosítással, kampányokkal.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) 2013 tavaszán kezdett el tiltakozni a SIP finanszírozásának megszüntetése ellen. Gyermekmentő Szolgálat kurátora, Bánki Erik, európai parlamenti képviselő, Edvi Péternek, a Gyermekmentő Szolgálat elnökének a támogatásával elérte, hogy a program legalább 2020-ig a mostanival azonos szintű uniós támogatásban részesül, azaz az első 18 hónapban 11,9 millió euró áll rendelkezésre a Safer Internet központok működtetésre, oktatásra és megelőzésre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.