BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mozgolódik a tech szektor

Több évnyi recessziót követően tavaly ismét jelentősen növekedett a felvásárlási kedv a TMT (technológia, média, telekommunikáció) szektorban: a felvásárlások globális volumene közel 7 százalékkal haladta meg a 2012-es mértéket – derül ki a BDO legfrissebb globális jelentéséből. A tranzakciók zömét – 64 százalékát – a technológiai cégek felvásárlása tette ki, a média területén működő vállalatok felvásárlása jelentette a tranzakciók 20 százalékát (főként reklám- és kiadócégek, valamint tévétársaságok), míg a felvásárlások 16 százalékát biztosító telekommunikációs területen főként a mobileszközökkel és –hálózatokkal foglalkozó cégek kerültek a célkeresztbe 2013 folyamán.

A jelentés szerint 2013-ban 40 Big Data elemzéssel foglalkozó céget vásároltak fel. A BDO 2014-ben további exponenciális növekedést vár ezen a területen, mivel az IIA Marekt várakozása szerint ez terület hatszor olyan sebességgel fog nőni, mint a teljes IT szektor. Az internetes aktivitás erősödésével a cégek, az államok és a magánszemélyek egyaránt növekvő digitális sebezhetőséggel számolhatnak, ami jelentős keresletet jelent a kiberbiztonsággal foglalkozó cégek iránt: ezen a területen 42 jelentősebb tranzakciót összegzett a BDO. Szintén forró célpontnak számítottak a felhő megoldásokat fejlesztő cégek: itt több mint 90 tranzakció történt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.