BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Külföldre tekint a Laurel

Az idén 15-20 százalékos forgalomnövekedést terveznek a Laurel Kft.-nél, amely a világpiaci megjelenéshez keres partnereket. A cég mintegy 10 ezer online pénztárgép telepítésében vesz részt, a projektet várhatóan nyáron zárják le

A múlt évben 2012-höz képest több mint tíz százalékkal nőtt a Laurel Számítástechnikai Kft. bevétele, így elérte a 3,38 milliárd forintot – tudtuk meg Bessenyei Istvántól, a vállalat tulajdonosától és ügyvezető igazgatójától. A főleg kereskedelmi informatikai rendszerek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó társaság erőforrásait tavaly a nemzeti dohányboltok létrejöttével keletkező igények, illetve a pénztárgépek Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) való online bekötésének megvalósítása kötötte le. A cég tulajdonosának elmondása szerint a kasszák és a NAV közötti kapcsolat kialakítása a vártnál szerényebb bevételt, ugyanakkor lényegesen több munkát hozott a szektor szereplőinek.

„A kasszaprojektben az informatikai piacon érdekelt cégek jelentős része komoly lehetőségeket látott, ezért igen éles árverseny alakult ki, ami csökkentette az elérhető nyereséget. Emellett a kasszák NAV-bekötésének megvalósítása rendkívül komoly energiákat igényelt, és a feladat összetettségét jól mutatja, hogy még most is akadnak olyan nagyobb cégek, amelyek nem tudták kidolgozni a megfelelő végleges megoldást, így nem tudták elindítani a tömeges telepítést” – tette hozzá Bessenyei István.

A szakember szerint a pénztárgépek online összekötése az adóhatósággal részben azért húzódhatott el ennyire, mert a világban eddig megvalósult hasonló projektek közül a magyar változat által támasztott technológiai követelmények a legmagasabbak között vannak. Emellett egy rendkívül összetett rendszerről van szó, amelyben egyszerre több szereplőnek, illetve megoldásnak kell tökéletes teljesítményt nyújtania ahhoz, hogy problémamentesen működhessen. Az ügyvezető az idei tervek kapcsán elmondta, hogy várhatóan a nyár végére zárják le a kasszaprojektet, amelynek keretében mintegy 10 ezer pc-alapú pénztárgép NAV-bekötésében vesznek részt. A vállalat a múlt évben megújította korábbi kereskedelmi alkalmazásait, és a fejlesztést már úgy valósították meg, hogy nemzetközi szinten is alkalmazható megoldásokat hoztak létre. A társaság menedzsmentje jelenleg két világcéggel is tárgyal a potenciális együttműködési lehetőségekről, az egyik ezek közül a világ több mint száz országában van jelen. Bessenyei István szerint egyelőre még nem körvonalazódott, hogy milyen jellegű lesz a partnerség.

„Szeretnénk erősíteni a tanácsadói szerepünket, illetve bővíteni az önkiszolgáló kasszát használó ügyfeleink számát. Emellett komoly erőforrásokat fordítunk olyan fejlesztésekre, amelyekkel a kereskedők még hatékonyabban, még több szolgáltatást tudnak kínálni a vásárlóknak. Az idén az online kassza-projekt lezárása, illetve az új megoldások bevezetése miatt legalább 15-20 százalékos bevételnövekedést várok a cégnél” – közölte.

Növekedés a csoporttagoknál is

Az anyavállalat mellett további 5 cég alkotja jelenleg a Laurel csoportot.

Ezek közül a kereskedelmi rendszereket fejlesztő Prosys a múlt évben 14 százalékos bevételnövekedést ért el, emellett lezárták egy újabb megoldás fejlesztését, amelyet főként a kisebb kereskedőknek szánnak, így újabb piacra törhetnek be. Az MBSoft még nagyobb, 40 százalékos forgalombővülést ért el tavaly több nagy projektnek köszönhetően, többek között a Docler Holding beruházásában megvalósult Il Bacio luxusplázában is a cégcsoporthoz tartozó vállalat kereskedelmi rendszere fut.

Ezek közül a kereskedelmi rendszereket fejlesztő Prosys a múlt évben 14 százalékos bevételnövekedést ért el, emellett lezárták egy újabb megoldás fejlesztését, amelyet főként a kisebb kereskedőknek szánnak, így újabb piacra törhetnek be. Az MBSoft még nagyobb, 40 százalékos forgalombővülést ért el tavaly több nagy projektnek köszönhetően, többek között a Docler Holding beruházásában megvalósult Il Bacio luxusplázában is a cégcsoporthoz tartozó vállalat kereskedelmi rendszere fut.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.