BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább növekszik a német export

A német export tovább növekszik az Európában jelentkező bővülő keresletnek köszönhetően - jelenti az N24 német hírtévé. Idén februárban a német kivitel éves rátán 4,6 százalékkal növekedett, és az értéke 92,4 milliárd eurót ért el - közölte a szövetségi statisztikai hivatal.

Még erőteljesebben, 6,5 százalékkal növekedett az import, amelynek értéke 76,1 milliárd euró volt. A növekedés 2011 októbere óta nem volt ilyen erős mértékű, mint idén februárban. "A növekvő belföldi fogyasztás és a vállalatok bővülő beruházásai járultak hozzá az import megugrásához" - hangoztatta Christian Schulz, a Berenberg bank közgazdásza. Emiatt a német kereskedelmi mérleg többlete éves rátán 0,5 milliárd euróval mérséklőádött és 16,3 milliárd euró volt. Az N24 emlékeztetett arra, hogy legutóbb bírálat érte Németországot amiatt, mert gyenge a belföldi kereslet, és ily módon a mérlegtöbblete gazdasági egyensúlytalanságot okoz az euróövezetben. Az import stabil alakulása azt jelzi, hogy az idei első negyedben a belföldi kereslet vélhetően robosztus módon alakult - kommentálta a februári adatot Johannes Mayr, a BayernLB  szakértője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.