BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terjeszkedik és tőzsdére készül a Qualysoft

A múlt évben 35 százalékkal bővült a Qualysoft Informatikai Zrt. árbevétele 2012-höz képest, és elérte a 3,17 milliárd forintot – számolt be Simon Attila, a vállalat vezérigazgatója.

A cégvezető szerint a 2014-es évre céljuk egy fenntartható dinamikájú organikus növekedés. A bécsi központú, a régió több országában jelen lévő informatikai cégcsoport magyarországi leányvállalatánál szervezeti szinten is érződött a fejlődés, 2013-ban közel 40 embert vettek fel, ezzel az összlétszám már meghaladja a 250-et, és ebben az évben is folyamatosan keresik az új szakembereket. Bár a Qualysoft hét országban van jelen a térségben, a magyar érdekeltség meghatározó a vállalat számára, hiszen a fejlesztések nagy része itt zajlik és a műszaki támogatás jelentős hányadát is innen nyújtják.

A Qualysoft független informatikai tanácsadó és szolgáltató vállalkozás, amely elsősorban üzleti folyamat-, alkalmazás- és erőforrás-menedzsmenttel, üzemeltetéssel, illetve szoftverfejlesztéssel, vállalatirányítási- és CRM rendszerek bevezetésével foglalkozik. Ügyfelei jellemzően bankok, biztosítók, iparvállalatok, valamint távközlési és közműszolgáltatók. Az 1999-ben két magyar szakember által Bécsben alapított társaság nemzetközi szinten összesen közel 500 főt lát el feladattal. Simon Attila elmondása szerint az organikus fejlődés mellett folyamatosan vizsgálják az akvizíciók útján való terjeszkedés lehetőségét is, főként olyan vállalatok lehetnek felvásárlási célpontok, amelyek megoldásai, szolgáltatásai, beleilleszthetők a társaság jelenlegi portfóliójába. A cégcsoport következő irodáját Albániában tervezi nyitni, ahol korábban elnyerték az Albán Adóhatóság eTaxation projektjét.

A társaság legújabb fejlesztése a múzeumok, galériák és kiállítás-szervezők számára érdekes, QualysmArt névre keresztelt vizualizációs megoldás, amelynek lelke egy Samsung okostévékre írt alkalmazás. Az applikáció hamarosan nemzetközi színpadon is bemutatkozik, a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Magyar Külkereskedelmi Szövetség által Szingapúrba szervezett ExhibIT kiállítás egyik szereplője lesz. Bár a cég jelenleg képes finanszírozni a fejlesztéseket és a további növekedést, holding szinten a stratégiai tervekben tőzsdei megjelenés szerepel – közölte Simon Attila.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.