BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar Péter exbarátnője kitálalt a sajtónak – a TISZA vezetője feljelentést tesz zsarolás miatt

Interjút adott Magyar Péter korábbi élettársa. A TISZA vezetője szerint több tizmilliót akart a pártból kizsarolni Vogel Evelin.

„Ő az az ember, aki feltett mindent egy lapra. Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban” – nyilatkozta az Indexnek Magyar Péterről volt párja, aki korábban nem nyilatkozott a politikusról, azóta pedig kamerák elé sem állt, hogy nem egy párt alkot a TISZA vezetőjével.

POY_1980
Fotó: Polyak Attila

„A kapcsolatunk az első három hétben nagyon jól indult. Számomra meseszerű hangulata volt az egésznek” – idézte vissza Vogel Evelin a kezdeteket, majd elmondta, később viharossá vált a viszonyuk, ami miatt tavaly szeptemberben szakítottak Magyarral, mire a férfi egy hónappal később megkérte a kezét, de ő nemet mondott a házassági ajánlatra. 

Vogel Evelin beszélt arról a vállalkozóról is, akit ő mutatott be Magyarnak Péternek, és aki a párt pénztárnokaként dolgozik. 

Ő az egyik személy, akire máig hallgat a TISZA elnöke, ráadásul kormányközeli információkat is kaptak az üzletembertől, akiről azonban Evelin nem akart többet elárulni. 

A sajtó korábban többször is írt egy Barlay Kristóf nevű vállalkozóról, aki támogatójaként tűnt fel Magyar Péter mellett. A férfi középiskolás korában kezdett el bulikat és rendezvényeket szervezni, majd megalapította a CS Company nevű rendezvényszervező céget, aminek  tulajdonosa. Emellett egy vitorlázással foglalkozó cége is van, a Barlay Yacht & Sailing, és egy prémium síkölcsönző, a Barlay Benyó Ski társtulajdonosa is. Vogel elmondása szerint másik fontos támogatója Magyarnak Radnai Márk televíziós rendező, aki jelenleg a párt alelnöke.

Péter legszívesebben csak saját magára hallgat, de ha nagyon muszáj, akkor Márkra

– válaszolta Vogel arra a kérdésre, ki az most a TISZA-ban, aki hatással lehet Magyar Péterre.

Magyar Péter volt párja nem emlékszik rá, hogy politikus kedvesével komoly fenyegetéseket kaptak volna, vagy valaha is veszélyes helyzetbe kerültek volna. Emlékei szerint Magyar eleinte nem is akart testőröket, de olyanokat mondott, amikkel megijesztette a nőt, és ezért ő kérte, hogy fogadjanak el olyan felajánlást, amely révén személyi védelmet kaphattak.

A kampányidőszakra Magyar Péter volt párja úgy emlékszik, hogy 

a politikus elsősorban önmagát építette, míg csapata a szervezetépítésen igyekezett dolgozni. 

A nő  emlékei szerint akkoriban romlott el a viszonyuk, és ezért nem is kísérte el párját az országjáró körútra. 

Vogel egy veszekedésüket is felidézte: míg gyermeke az autóban ült, Magyar Péterrel az autó mellett összeszólalkoztak, és a férfi egyre agresszívabban viselkedett. „Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán és közben közeledni felém, hogy – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet, de – ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem. És én nem szoktam annyira félni valójában, de amikor egy nővel szemben áll egy férfi, aki minden dühét, erejét, hangját kiadja, az tényleg nagyon ijesztő tud lenni egy nő számára. És ha jól emlékszem, én akkor sírva is fakadtam, vagy csak később. Mindenesetre láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír” – emlékezett vissza Vogel Evelin, aki akkor kételkedni kezdett, hogy folytassa-e a kapcsolatát Magyarral. 

„Ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, mi az, amit én áldozok fel, és miért áldozom fel. 

Mi a cél valójában? Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy Péter bosszúját támogassam, hogy Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor én nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm szépen” 

– fogalmazott a politikus volt barátnője. 

Megszólalt Magyar Péter

A TISZA vezetője egy friss posztban reagált a volt párja kijelentéseire. Az írta, hogy 2023 áprilisa óta támogatta a volt barátnőjét anyagilag. „Akkor is amikor nem voltunk együtt és senki nem segített neki” – fogalmazott  a politikus. „Sokat tanultunk egymástól, elhitette velem hogy viszont szeret, olyannyira, hogy azt gondoltam, hogy vele szeretném leélni az életemet. Amikor azonban megkértem a kezét, hirtelen kilépett az életemből” – írta Magyar Péter a Facebookon.

Azt írta, hogy hónapokkal később bukkant csak fel Vogel, közvetlenül a Partizános interjú után, ő maga kereste fel, azzal hogy mégis szeretne vele újra összejönni. Magyar állítja, hogy amikor szakítottak, akkor vált teljesen nyilvánvalóvá számukra, hogy mi motiválta igazából a vele való kapcsolatában. 

„A volt barátnőm, Vogel Evelin május óta zsarol engem és a TISZA Pártot. 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőlünk. 

Nem csak tőlem, hanem a párt másik 5 kollégájától is követelte az említett összeget” – írta a politikus. 

Magyar Péter állítja, hogy miután a zsarolását visszautasították, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az Indexen megjelent interjút. 

„A kapcsolatunknak nem úgy és nem azért lett vége, ahogy az interjúban elhangzott, hanem a fenyegetései miatt, illetve azért, mert rájöttünk arra, hogy Evelin hang- és képfelvételeket készített a velem és a párt vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról. A Fidesszel kötött piszkos megállapodásának részét képezi a hang- és képfelvételek átadása is” – írta Magyar Péter. Azt is írta, hogy amikor pár hete Radnai Márk alelnökkel szembesítették Vogel Evelint azzal, hogy tudomásuk van a megállapodásáról és arról, hogy 11 órányi felvételt adott át a Fidesznek, „meglepődött, de semmi nem tagadott”. 

Ebben a helyzetben nem tehetek mást, mint hogy feljelentést teszek zsarolás bűntette miatt az illetékes hatóságnál

– posztolta Magyar Péter. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.