BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Japánoké lehet a T-Mobile US

Japán sajtóértesülések szerint a Deutsche Telekom beleegyezett, hogy eladja amerikai mobilszolgáltatóját, a T-Mobile US-t a japán Softbanknak. A távol-keleti távközlési cég tavaly júliusban zárta le a harmadik legnagyobb amerikai mobiltársaság, a Sprint többségi tulajdonrészének megvásárlását 21,6 milliárd dollárért, éppen ezért várhatóan szigorú vizsgálatot indít majd a versenyhatóság. Ha megvalósul az ügylet, egy 103 millió előfizetővel rendelkező mobiltársaság jöhet létre. Ám még a fúziót követően is csak a harmadik legnagyobb szereplője lenne a cég az amerikai mobilpiacnak, mivel a Verizon Wireless-nek nagyjából 122 millió, míg az AT&T-nek 116 millió előfizetője van.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora lesz a vételár és milyen ütemezéssel valósul meg a tranzakció. A Deutsche Telekomnak 67,5 százalékos tulajdonrésze van a T-Mobile US-ben, a mobilszolgáltató piaci értéke 27,6 milliárd dollár. Az amerikai távközlési piac konszolidációja felgyorsult az elmúlt időszakban, február végén zárta le a Verizon a Vodafone Verizon Wireless-ben lévő 45 százalékos tulajdonrészének mintegy 130 milliárd dollárért történő megvásárlását, az AT&T pedig közel 50 milliárd dollárért venné meg a Direct TV-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.