BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekvő bevételek a repülőtéren

Már több bevételt könyvelhetett el 2013-ban a Budapest Airport (BA) Zrt., mint 2011-ben, amikor még repült a Malév. A cég tavalyi eredménykimutatásából kiderült, hogy tavaly 183,0 millió euró volt a reptéri cég nettó árbevétele, ez 2012-ben 176,7 millió, míg 2011-ben 179,8 millió euró. A BA hosszú lejáratú kötelezettsége meghaladja az 1,4 milliárd eurót, a 2013-as mérleg szerinti vesztesége pedig a 31 millió eurót.

"A beruházási kölcsönt az Airport Hungary Kft. bankhiteleinek refinanszírozásának keretében meghosszabbítják 2014-ben. Ezek alapján a társaság úgy értékeli, hogy a belátható jövőben is fenn tudja tartani működését, folytatni tudja tevékenységét, nem várható a működés beszüntetése vagy bármilyen okból történő jelentős csökkenése” – olvasható a kiegészítő mellékletben. Hozzátették: a légiforgalmi bevételek növekedésének oka, hogy még 2012 novemberében a új díjszabályzatot vezetettek be. A személyi jellegű ráfordítások csökkenését pedig az okozta, hogy 2012 májusában csoportos létszámleépítést hajtottak végre. Tavaly a reptér 8,5 millió utasának (ez 2011-ben 8,9 millió volt) már 53 százalékát a diszkont fuvarozók szállították.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.