BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszámjegyű a bővülés a magyar ipari termelésben

Júniusban 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene az egy évvel korábbihoz képest, a szezonálisan és munkanaphatással is kiigazított adatok szerint 1,8 százalékkal haladta meg a májusit - erősítette meg a részletes adatok alapján az egy héttel ezelőtt kiadott előzetes számokat szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ebben az évben júniusban - március és május után - már harmadszor mutatott kétszámjegyű növekedést az ipari termelés volumene.

A hivatal jelentése szerint a növekedést júniusban már nem csak a járműgyártás és a hozzá kapcsolódó beszállítói ágazatok táplálták, hanem az élelmiszeripar és az elektronikus fogyasztási cikkeket előállító cégek teljesítménye is - jelenti a KSH.

Júniusban az ipari export éves növekedése 15,1 százalékosra gyorsult a  májusi 10,9 százalékról, a belföldi eladások 8,4 százalékkal nőttek az előző havi 4,6 százalékot követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.