BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orosz embargó - az osztrákok katasztrófának tartják az importtilalmat

Egész Európa számára katasztrófát jelent az a nyugati élelmiszerekre vonatkozó importtilalom, amelyet Oroszország vezetett be válaszul az ellene hozott nyugati gazdasági szankciókra.

Ezt a véleményt hangoztatta Rupert Gsöls, az osztrák gyümölcstermesztők szövetségének elnöke, akit a Ria Novosztyi idézett a Salzburger Nachrichten címú osztrák lapra hivatkozva. Tavaly a termelői ár közel 40 cent volt kilogrammonként és ez elégségesnek bizonyult.

Azonban attól kell tartani, hogy az árak akár 20 centre is zuhannak - véli Gsöls, a kereken hatezer osztrák gyümölcstermesztőt tömörítő szövetség elnöke. Idén Európában várhatólag 12 millió tonna, vagyis igen nagy lesz az almatermés - mutatott rá. Az osztrák lap szerint vannak olyan országok, amelyek profitálnak a nyugati gazdasági szankciókra adott orosz válaszintézhkedésekből. Törökországon kívül, amely mindenekelőtt zöldségfélét és gyümölcsöt akar szállítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.