BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas botrány törhet ki a szerb vasútnál, vezetők is bukhatnak

A szerb vasút belső ellenőrzése nagyobb visszaélésekre derített fényt: az állami vállalatot több mint 20 millió eurós kár érte. Erről Vlagyimir Teofilovics, a belső ellenőrzés igazgatója tájékoztatott, aki elmondta, hogy az évekre visszanyúló visszaéléseket a szervezett bűnözéssel foglalkozó szerb ügyészség vizsgálja. 

A visszaélésekbe több részleg igazgatója is belekeveredett, akik a vezérigazgatói tisztségre pályáztak - írta az újvidéki Magyar Szó. Csak a múlt évben a belső ellenőrzés 21 bűnvádi feljelentést tett a 2009-től 2013 végéig terjedő időszakban. Az egyik ilyen eset alkalmával az egyik újvidéki vasúti üzemanyagtöltő állomáson több mint 7 millió liter üzemanyagot loptak el, amelynek az értéke mintegy 10 millió euró. Értesítették az illetékes minisztériumot is, és a belső ellenőrzés más vasúti üzemanyagtöltő állomásokon is vizsgálatokat végez az országban, mivel a jelek szerint egy jól szervezett bűnözői csoport garázdálkodik – részletezte Teofilovics.

A belső ellenőrzés igazgatója kifejtette: a nyomok arra utalnak, hogy a cég legalább 20 munkása részt vett az újvidéki lopásokban, és az állami vállalaton kívül is voltak segítőik. Teofilovics kitért arra, hogy az orosz hitelből vásárolt anyagokból is loptak, és erről tájékoztatta az Orosz Állami Vasutak biztonsági szolgálatának képviselőit. Találkozót szerveztünk a szerbiai rendőrség igazgatója és az oroszországi vasúti képviselők számára, mivel az ellopott anyagokat ismét be kell szereznünk – mondta a belső ellenőrzés igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.