BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz járatot szüntethet meg a MÁV

Több száz járatot szüntetne meg a MÁV a menetrend decemberi életbe léptetése után, valószínűleg januárban - írta a Magyar Nemzet. A járatritkítás hátterében járműhiány állhat, a szaktárca szerint a kihasználatlan kapacitásokat figyelemmel kell kísérnie a vasúttársaságnak.

Egész járatok leállítása vagy a reggeli csúcsidőszak kivételével egész nap kétórás vonatkövetés bevezetése – a fentiek csupán két példát jelentenek abból a 75 tételt tartalmazó munkaanyagból, amely a MÁV-Start december 14-től érvényes vasúti menetrendjét módosíthatja Ha a terveket megvalósítják, a kapacitáscsökkenés mértéke 4 százalék lehet. Az egyik sorban az szerepel: bezárható összesen 1 383 761 vonatkilométer, azaz éves szinten ennyivel kevesebb szolgáltatást nyújt majd a vasúttársaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.