BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem fizetne osztalékot idén a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Nyrt. 1,54 milliárd forint konszolidált nettó eredményt ért el 2014 negyedik negyedévében. A negyedéves profit elmarad az elemzők által várt 2,6 milliárd forinttól.

A Magyar Telekom Nyrt. 1,54 milliárd forint konszolidált nettó eredményt ért el 2014. negyedik negyedévében, szemben az egy évvel korábbi 253 millió forinttal - közölte a cég. A negyedéves profit elmarad az elemzők által várt 2,6 milliárd forinttól.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a cég bevétele 165,3 milliárd forintra mérséklődött az egy évvel korábbi 165,7 milliárd forintról a negyedik negyedévben.

Az igazgatóság azt javasolja a Közgyűlésnek, hogy a társaság ne fizessen osztalékot a 2014-es gazdasági év után.

Ez a javaslat összhangban van a társaság osztalékpolitikájával, amely szerint az eladósodottsági rátát a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani.

A távközlési társaság éves árbevétele 2014-ben 626,4 milliárd forint volt, 1,7 százalékkal alacsonyabb a 2013. évinél, a társaság részvényeseire jutó nettó eredmény viszont 22 százalékkal nőtt, 28,6 milliárd forintot tett ki.

A Telekom közölte azt is, hogy 2015-ben legfeljebb 3 százalékkal növekvő árbevételre és a tavalyinál legfeljebb 3 százalékkal kisebb EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredményre számít. Beruházásokra mintegy 105 milliárd forintot szán az idén a tavalyi 86,8 milliárd forintos költés után a spektrum akvizíciókra fordított összegek nélkül.

A magyarországi piacon sikeres év volt a tavalyi

A magyarországi piacon sikeres évet zárt a Telekom tavaly, távközlési szolgáltatási bevételei nőttek és az üzleti eredménye is magasabb lett az előző évinél - emelte ki Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes a cég 2014-es eredményeit ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Az idén bevételnövekedéssel számol a Telekom a tavalyi mérséklődés után, ebben 1 százalékot jelent a GTS Hungary szerdán bejelentett akvizíciója, és a cég továbbra is számol az energiapiaci jelenléttel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.