BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz mini labor az Apple okosórájában

A beígért egészségügyi szolgáltatások nélkül kerülhet a piacra az Apple áprilisra ígért okosórája – tudta meg a The Wall Street Journal –, miután a kipróbálás során nem várt nehézségek merültek fel.

A csuklón viselhető Apple Watch kijelzőjén az eredeti elképzelések szerint ellenőrizni lehetett volna a vérnyomást, a szívdobogást, a stressz szintjét és más, az egészségi állapottal kapcsolatos mutatókat, ám a beépített szenzorok nem működnek elég megbízhatóan. A négy évig tartó kutatás-fejlesztés során ugyanis nem sikerült kiküszöbölni az olyan problémákat, mint a csukló bőrének változó nedvességszintje, illetve szőrzete, vagy éppen azt, hogy a mérési adatokat az is befolyásolhatja, milyen szorosra csatolta fel az órát a viselője. Az Apple állítólag azt is inkább el akarja kerülni, hogy az érzékeny adatnak számító egészségi mutatók miatt szorosabb szabályozás alá kerüljön a terméke.

Mindennek ellenére a cég állítólag 5-6 millió Apple Watch gyártását rendelte meg az első negyedévben az ázsiai gyártóktól, ennek a fele a belépő szintű Sport modell, amelyet már 349 dollárért is meg lehet venni, 33 százaléka a középkategóriás modell. A legfelső kategóriába tartozó aranytokos Apple Watch Edition 4 ezer dollárba kerül majd, de ebből is egymilliót terveznek eladni az első rendelés alapján. A megjelenés utáni első évben elemzők szerint 20 millió Apple okosóra is gazdára találhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.