BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre jobban bíznak a felhasználók a mobilfizetésben

Jelentősen nőtt az érdeklődés a mobilfizetések iránt az elmúlt évben – derült ki a Mastercard kutatásból, amelyet a kártyatársaság a Mobil Világkongresszuson mutatot be.

A mobilfizetésről a felmérés szerint már nem a biztonsági kérdések jutnak eszükbe, hanem az új, továbbfejlesztett digitális lehetőségek.

A MasterCard harmadik alkalommal publikált jelentése szerint 2014-ben lényegesen többször jelentek meg a mobilfizetéssel kapcsolatos hírek a közösségi médiában, mint az előző két évben. A beszélgetések hangneme és a fókusza is változott, a felhasználók sokkal pozitívabban nyilatkoztak a mobilfizetésről, mint korábban. Tavaly a posztolók a beszélgetések 94 százalékában kedvező képet festettek az innovatív fizetési formáról, szemben a 2013-as 77 százalélos, és a 2012-es 70 százalékos aránnyal.

Míg a 2012-es és 2013-as jelentésekben is feltűntek a biztonsággal kapcsolatos félreértések és aggodalmak, 2014-ben a beszélgetések 91 százalékában a felhasználók kedvezően nyilatkoztak a mobilfizetés biztonságáról.

A biztonságról kevesebbet beszéltek a felhasználók, sokkal meghatározóbb téma volt a digitális innováció és a mobileszközök nyújtotta jobb felhasználói élmény (71 százalékban erről folytak a diskurzusok). A fogyasztók lelkesen osztották meg az okos eszközzel véghezvitt, akár hétköznapi vásárlásaikat is,és úgy látták, hogy a kényelem a mobilfizetés legjobb velejárója mégpedig (94 százalékos arányban).

A kutatás szerint a további ösztönzők – például a kupon beváltási lehetőségek és a hűségprogramok – is fontosak a felhasználóknak, a további potenciális előnyök, amelyek a mobilfizetéssel járhatnak majd, pedig erősítik a fogyasztókat abban, hogy mobileszközt használjanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.