BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elsőre nagyot üt: kézbevettük a Galaxy S6 Edge-t

Az idei barcelonai MWC (Mobile World Congress) valószínűleg legnagyobb dobásán már túlvagyunk, a Samsung tegnap este mutatta be új csúcskészülékeit. A Galaxy S6 Edge már első érintésre komoly benyomást tesz, a paraméterek alapján pedig több mint méltó riválisa lehet az iPhone 6-nak.

Mivel már megszokhattuk, hogy a gyártók legalább évente kijönnek valami nagy dobással – legalábbis olyasmivel, amit annak szánnak -, sokan kissé kétkedve fogadják, ha valaki arról beszél, hogy szenzációs dolgokat mutat be. Nos, a Samsung új csúcstelefonjainak bemutatása előtt már hónapokkal elkezdtek érkezni az információk, és az, ami végül megvalósult, beváltotta a reményeket, legalábbis első pillantásra.

A Galaxy S6 megjelenésében annyira nem, képességeiben már inkább felhívja magára a figyelmet. Más a helyzet az S6 Edge-el, ami az oldaláig lenyúlókijelzőjével és eleganciájával méltán tekinthető egy nagy gyártó zászlóshajójának. A műszaki paraméterek is fontosak ugyan, de a kereskedők és a távközlési cégek biztosak lehetnek abban, hogy a felhasználók az első alkalommal, amikor kézbeveszik, erős vonzalmat éreznek a készülék iránt. Gyönyörű színek, tűéles kijelző, könnyed elegancia jellemző első pillantásra a Samsung új csúcstelefonját.

Ezt pedig igen masszív hardver és számos vonzó lehetőség egészíti ki. Nyolcmagos processzor gondoskodik arról, hogy a legösszetettebb feladatokat is gyorsan teljesítse a telefon, amelyet 5,1 hüvelykes, Gorilla Glass kijelzővel láttak el.

Azt néhány perc alatt értelemszerűen nem lehetett eldönteni, hogy mennyit bír az eszköz, azonban a tegnap esti bemutatón elhangzottak szerint ha lemerül sincs nagy baj, vezeték nélkül is tölthető, ráadásul mindössze 10 perc elég arra, hogy újabb négy órát bírjon. A Samsung ezúttal kiemelt figyelmet szentelt a fotózási képességeknek is, állítólag ebben is messze felülmúlja az S6 Edge a hatos szériába tartozó
iPhone-okat.

Ahogyan az várható volt, az ujjlenyomat azonosítás már egy mozdulattal elvégezhető, és a pletykáknak igazuk volt abban is, hogy a mobilfizetés is felkeltette a Samsung érdeklődését, a Galaxy S6-osok már a saját Pay megoldással érkeznek.

Az viszont egyelőre bizonytalan, hogy mikor. A Samsung standján az MWC-n pontos dátumot nem tudtak mondani, érdeklődésünkre annyit közöltek, hogy valamikor április elején kerülhet az üzletekbe, illetve a távközlési cégek kínálatában a legszerencsésebb országokban. Azt, hogy mennyiért, szintén nem lehet tudni, de figyelembe véve, hogy abszolút prémium kategóriának számít, valószínűleg a legdrágább telefonok között lesz.

A Samsungra egyébként ráfér egy komoly siker, az elmúlt évük ugyanis igen gyengére sikerült. Gyakorlatilag stagnált az okostelefon értékesítésük az egész évet vizsgálva, az utolsó negyedévben pedig az Apple már nagyon megszorongatta a dél-koreai társaságot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.