BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mától ismét befuthatnak a vonatok a Déli pályaudvarra

A MÁV Zrt. ma újraindítja a forgalmat a Déli pályaudvaron. A létesítményt január 31-én kellett bezárni amiatt, hogy a mögötte lévő vasúti alagút támfala megcsúszott, és kövek hullottak a sínekre, veszélyeztetve a vonatközlekedés biztonságát.

Kihasználta a kényszerpihenőt a MÁV is, amely a szünet idejére a vasúti forgalmat a kelenföldi pályaudvarra terelte, a Déli pályaudvar üzlethelyiségeinek bérlőinek pedig díjkedvezményt adott. A vasúttársaság az érintett két hónapra előrehozott számos felújítási és karbantartási feladatot: sort kerített az alagút vezetékeinek vizsgálatára és világításának teljes körű kijavítására, megjavította a földelést az állomás teljes területén.

Ezenkívül felújították az oszlopszámozásokat és a figyelmeztető jeleket, ellenőrizték és szükség esetén kicserélték az elektromos kötéseket is. Megtörtént az alagút felső vezetékeinek vizsgálata és a sérült szigetelők helyrehozatala, a váltóállító berendezések szerelése, a váltók talpfáinak a cseréje is, a peronok hibás szakaszain pedig aszfaltoztak. Mától a vonatok újból az eredeti menetrend szerint és az eredeti célállomásig közlekednek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.