BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs kifogás: jön a rekordrövid, téli foci-vb

Hiába az ellenvetések, télen tartják meg a 2022-es világbajnokságot. Egy hetet kapnak a válogatottak a felkészülésre.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága pénteken döntött a 2022-es katari világbajnokság pontos időpontjáról, eszerint november 21-én rendezik a nyitómeccset és 28 napos lesz a torna - írja az NSO.hu.

Ez azt jelenti, hogy mindössze négyhetes lesz a torna, amely az 1978-as, argentínai vb óta nem volt ilyen rövid – de akkor még csak 16 csapat vett részt a vb-n a mostani 32-vel szemben.

Az eredeti, június-júliusi időpontot már a helyszínkiválasztás után sokan támadták a várható nagy hőség miatt. A FIFA által életre hívott munkacsoport végül elvetette a nyári rendezést, akárcsak az európai klubok és az európai profi ligák által javasolt május környéki időpontot, továbbá a februárit is, mivel az ütközne a téli olimpiáéval. Így végül az a javaslat került megfogalmazásra, hogy november 26-án kezdődjön és december 23-án érjen véget a vb. Joseph Blatter FIFA-elnök viszont közölte: azt szeretné, ha december 18-ig befejeződne a torna.

A kluboknak november 14-én kell elengedniük a játékosaikat, vagyis egy hét áll majd a válogatottak rendelkezésére, hogy felkészüljenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.