BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódó fejlesztések

Épp 25 évvel ezelőtt, 1990. október 15-én indult meg a kereskedelmi mobilszolgáltatás Magyarországon a 450 MHz-es frekvencián, ez volt a Westel 0660-as szolgáltatás. A 25 év alatt a Telekom mobilügyfelei 90 milliárd percet, azaz 1,5 milliárd órányit beszéltek, ez összesítve több mint 171 ezer évet tenne ki, emellett közel tízmilliárd SMS-t küldtek el.

A negyedszázad alatt egymást követték a fejlesztések, az analóg hálózatot felváltotta a digitális, a legutóbbi időszakban pedig a jelenlegi legszélesebb adatátvitelre képes 4G LTE. A Telekom 4G országos lakossági kültéri lefedettsége már 95 százalékos, ez a tervek szerint az év végéig gyakorlatilag teljesre, 97 százalékosra bővül. A következő 25 évben sem számítunk a fejlesztések dinamikájának lassulására – közölte Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.