BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar kiskereskedők is jól járnak azzal, hogy a válogatott kijutott az Eb-re

Túlságosan friss a magyar labdarúgó-válogatott győzelme ahhoz, hogy a kereskedelem valós forgalomnövekedéssel számoljon már most, karácsony előtt, a foci-Eb kapcsán. Ugyanakkor a megkérdezett nagy alapterületű üzletek mindegyike úgy válaszolt, természetes, hogy szórakoztatóelektronikában növekedés lesz, hiszen minden nagy labdarúgó- és sporteseménynél tetten érhető a vásárlói aktivitás. Főleg a lapostévék forgalma ugrik meg, akár 75-100 százalékkal az eseményt megelőző hónapban, ám egy tavalyi Cetelem-kutatás szerint ehhez kapcsolódva a mobil- és számítástechnikai eszközök forgalma is megnő.

Egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy számítástechnikai eszközökkel (például tablettel és mobilinternettel) a munkahelyükön kövessék a sporteseményt. A kereskedők evidenciában tartják a jövő évi Eb-t, ám egyelőre a karácsonyi vásár köti le a figyelmüket. Az Eb idején megjelenő akciók fő membránja a kereskedő, de a kedvezmény a gyártótó függ. A kereskedő szeretne kedvezményeket elérni, hiszen a sportesemény volumennövekedést hoz – egyes termékből. Minél többet ad el, annál nagyobb a haszna. Ahhoz, hogy számottevően növelje az eladást, minél nagyobb kedvezményt szeretne nyújtani, erősen lobbiznia kell tehát a gyártónál.

Felpörög a marketing

A nagy kérdés, mennyivel többen szeretnék csúcstechnikán követni majd a magyar válogatott szereplését. Ha kutatások szerint erős az igény, akkor a meccsnézésre alkalmas eszközök bekerülnek a marketingstratégiába, és minden gyártó és kereskedő az Eb-szereplés hívószavával igyekszik majd értékesíteni portékáját. Ha a háztartások számottevő részében cserében gondolkodnak, az az Eb-t megelőző bő két hónapban több százalékponttal is megdobhatja a kiskereskedelmi volumenindexet.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.