BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fekete nap virradt

A magyarok több mint fele hallott már a Fekete Péntekről, és sokan élnek is a lehetőséggel, hogy nagyobb árengedményekkel vásároljanak ezen a napon. A Millward Brown által készített reprezentatív felmérés szerint a 18–50 év közöttiek 28,1 százaléka tervezi, hogy vásárol ma a Fekete Péntek keretében, s 40 százalékuk az online csatornát részesíti előnyben. A 25–34 évesek a legjobban tájékozottak a mai nap kedvezményeiről. A felmérés szerint a vásárlók negyede 30–60 ezer forint között tervez költeni a Fekete Pénteken, s leginkább ruházati és elektronikai termékeket, valamint autós kiegészítőket szeretnének olcsóbban beszerezni. A listákon szerepelnek továbbá konyhai kisgépek, PC-alkatrészek és szépségápolási termékek is.

Nemcsak a Fekete Péntektől várnak sokat a kereskedők – bár ez a nap nagyon kell ahhoz, hogy jól alakuljon az év vége –, hanem decembertől is. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az év utolsó hónapjában 940-950 milliárdos forgalom várható az áruházakban. A Blokkk.com írása szerint idén már majdnem úgy karácsonyozunk, mint a válság előtti években, de csak majdnem. Anno a fogyasztói piacot a családok hitelre történt vásárlásai nyomták felfelé, ma már azonban mindenki sokkal óvatosabb a kölcsönök felvételével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.