BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ausztriában is lesz Extreme Digital

Külföldön, illetve bútoráruházakban folytatja a terjeszkedést az Extreme Digital. A vállalat tavaly közel negyedével növelte árbevételét.

Április végén indul el az Extreme Digital Zrt. osztrák webáruháza, majd két hazai Kika áruházban nyit új üzletet a cég – tudtuk meg Várkonyi Balázs vezérigazgatótól. Emellett a társaság online boltjában 3-4 ezer darabos bútorkínálat is megjelenik majd.

A Kikákban külön bejáratot kapnak majd az Extreme Digital üzletei, de lesz átjárás az áruházba. „Komoly szinergiahatás lehet a két kínálat között, hiszen aki például konyhabútort vásárol, az rögtön beszerezheti a konyhai gépeket is. Ha eredményes lesz ez a modell, akkor Romániában, Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában is bevezetjük” – jelezte Várkonyi Balázs.

A dél-afrikai központú Steinhoff International tavaly szerzett 50,8 százalékos tulajdonrészt az Extreme Digitalban. (A Steinhoff érdekeltségi körébe tartozik a Kika, illetve a nálunk nemrég megjelent Pepco kiskereskedelmi hálózat.) A lépést a magyar cég tulajdonosai azzal indokolták, hogy a fejlődési ütem fenntartásához tőkeerős stratégiai befektető kellett. Az adásvétel jogi folyamata lezárult, a héten tartják meg az első kibővített igazgatósági megbeszéléseket. Az új befektető más online érdekeltségeivel is együttműködést terveznek, kezdetben egy francia és egy horvát webáruház termékkörével bővülhet a magyar cég kínálata, illetve az ő árucikkeik is megjelennek azoknál.

Tavaly az Extreme Digital 29,5 milliárd forint árbevételt ért el, közel 25 százalékkal többet, mint 2014-ben. A magyarországi online forgalom 62 százalékkal, a csomagszám 80 százalékkal nőtt, ami azt jelenti, hogy az internetes bevétel meghaladta a hagyományos boltokét. A teljes forgalom 20 százaléka jött külföldről, a román és a horvát piacon 30-40 százalékkal erősítettek. Nagyot nőtt a mobileszközök jelentősége: 2014-ben a látogatások 13 százaléka érkezett ezekről, tavaly már elérte a 30 százalékot az arányuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.