BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pörög a belföldi turizmus

A tavalyinál is nagyobb mértékben – mintegy 11,7 százalékkal – bővült a belföldi turizmus az első negyedévben – derül ki a szallas.hu kutatásából. A növekedésben fontos szerepe volt a három hosszú hétvégének, melyeken a wellness-szállodák kerültek a főszerepbe.  A foglalások átlagos hosszát tekintve a három éjszakára szóló belföldi pihenések ugrottak meg leginkább, közel másfélszeresre 2015 első negyedévéhez képest. „Ez elsősorban annak köszönhető, hogy szemben az előző évvel, 2016 első három hónapjában háromszor annyi volt a kikapcsolódással tölthető hosszú hétvégék száma” – magyarázta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A foglalások átlagértéke 20 százalékkal emelkedett, ez csak részben magyarázható azzal, hogy a magyarok a drágább wellness-szállásokat keresték, érvényesülni látszik az idei évre jósolt 4-5 százalékos áremelkedés is.

A turisztikai piac szereplői számára az év eddigi legtelítettebb napja március 12-ére esett, a négynapos szünetet rekordszámban nyitották a magyarok egy kiadós pihenéssel. Ennek is betudható, hogy az első negyedévben közel 80 százalékkal többen, ráadásul nagyobb értékben fizettek SZÉP-kártyával, mint tavaly. „A következő időszakot tekintve a SZÉP-kártya-felhasználás tetőzni fog, hiszen május 31-éig válthatók be a 2014 során feltöltött összegek” – tette hozzá Szigetvári József. Bár a települések toplistájának első két helyét idén is lefoglalta magának Budapest és Eger, mellettük csak a tavaly negyedik helyen álló Hajdúszoboszló tudta megőrizni pozícióját. Míg az előző évi harmadik helyezett Pécs és a tőle nem sokkal lemaradó Debrecen is hátrébb csúszott a kedveltségi listán, addig Gyula a tavalyi kilencedikről a harmadik helyre ugrott idén. Hévíznek és Siófoknak is sikerült betörnie a tíz leglátogatottabb település közé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.