BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új negatív rekord az NB I-ben - így üldözik el a nézőket a szurkolói kártyával

A családbarát stadionokból már csak a nézők hiányoznak.

Újabb mélypontot ért el a magyar futball: az NB I hétvégi fordulójában negatív nézőcsúcsot sikerült megdönteni, átlagosan 2344-en voltak kint egy-egy összecsapáson. Arra sem volt még sosem példa, hogy a Ferencváros meccsén legyenek kint az egész fordulóban a legkevesebben.

A forduló leglátogatottabb meccse az NSO adatai szerint a Debrecen-Újpest volt, hivatalosan 4081 nézővel, ami nagyjából ötödházat jelent az új debreceni stadionban. A bajnokságot óriási meglepetésre most már öt pont előnnyel vezető Vasas a Paksot fogadta, az érdeklődés pedig hirtelen megnőtt Angyalföldön, 3612-en voltak kint. Ezen kívül csak a Videoton-Haladás meccsen voltak kétezernél többen, egész pontosan - legalábbis a hivatalos adat szerint - 2183-an. Ezt a meccset ráadásul mindkét csapat idegenben játszotta, a stadionépítés miatt Felcsútra vitték el.

A Mezőkövesd-Kispesten 1670-en voltak kint, a Gyirmót-Diósgyőrön pedig 1400-an. A legalacsonyabb nézőszámot az örökrangadó hozta: nem elég, hogy az MTK-Ferencvárost elvitték Dunaújvárosba a stadionépítés miatt, erre a meccsre kötelezővé tették a szurkolói kártyát, így csak 1117-en látták a helyszínen, ahogy az MTK megveri a Ferencvárost. Más kérdés, hogy a szurkolói kártyának így sem volt semmi értelme a nézők elriasztásán kívül: sok vendégszurkoló inkább a hazai szektorokba ment ahelyett, hogy a saját klubjuknak szurkolást választották volna, a hazai pénztáraknál pedig még a második félidő elején is állt a sor a kártyás rendszer lassúsága miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.