BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még közelebb kerülhet Magyarországhoz Kína

A kínai turistaforgalom növeléséről és újabb légi járatok indításáról tárgyalt Kínában a magyar turizmusért felelős kormánybiztos - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint Bienerth Gusztáv Liu Penggel, az Air China különmegbízottjával áttekintette a másfél éve elindult Peking-Minszk-Budapest repülőjárat tapasztalatait, illetve a légihíd közvetlenné tételének, újabb budapesti járatok indításának lehetőségeit. A lehetséges célpontok között elsősorban Kína középső és déli területének óriásvárosai szerepelnek, ahol a magyar állam további vízumközpontok megnyitását tervezi.

Az elképzeléseket Li Csin-cao, a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal (CNTA) elnöke is támogatta, egyben újabb helyszíneket javasolt. A kormánybiztos és a kínai turizmus első számú állami vezetője szándéknyilatkozatot írt alá a két ország turisztikai vállalkozásainak, turisztikai szervezeteinek és intézményeinek együttműködéséről, a szakértői szintű tapasztalatcserék kölcsönös ösztönzéséről - közölte a turisztikai ügynökség.

A tájékoztatás szerint Bienerth Gusztáv találkozott Lin vejjel, a pekingi Tiltott Város Palotamúzeum vezetőjével is, akivel megállapodott arról, hogy elősegítik kínai műkincsek magyarországi, valamint magyar műkincsek kínai bemutatóit, múzeumok és kiállítások kölcsönös látogatásait. Határoztak a tárgyalások novemberi, budapesti folytatásáról is.

A kormánybiztos kínai állami- és magánbefektetői csoportokkal is tárgyalt, figyelmükbe ajánlva a magyar turisztikai ágazatot, különösen a sport- és egészségturizmust - áll a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.