BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világszerte elérhetővé tette a Bixbyt a Samsung

A héten globális lett a Bixby, hiszen több mint kétszáz piacon kapcsolták be világszerte.

Meglehetősen sokat kellett várni rá, de augusztus 22-től szinte az egész földkerekségen elérhetővé vált a Samsung hangvezérléssel is kezelhető, mesterséges intelligencián alapuló digitális asszisztense, a Bixby. A megoldást még a Galaxy S8 év eleji bemutatásakor ismerhette meg a világ, ám azt már akkor is tudni lehetett, hogy a funkciót nem használhatják majd rögtön az okostelefont megvásárlók. Az azonban valószínűleg sokakat meglepett, hogy mennyit kellett várni a lehetőségre. Először Dél-Koreában, a Samsung hazai piacán ismerkedhettek meg Bixbyvel a felhasználók, ott május elején vált elérhetővé a megoldás, majd az Egyesült Államok következett júliusban. A héten viszont már valóban globális lett a Bixby, hiszen több mint kétszáz piacon kapcsolták be világszerte. Probléma ugyanakkor, hogy egyelőre igen korlátozottak a rendszer nyelvi képességei, mert csak koreaiul, valamint angolul lehet érintkezni vele.

A Samsung viszonylag későn indult el a mesterséges intelligenciával támogatott, hangos beszéddel kommunikáló megoldások útján, igaz, a nagy riválisok esetében sem beszélhetünk még áttörő eredményekről. A terület egyik úttörőjének számító Amazon Alexa nevű rendszere jelenleg csak az amerikai és az Egyesült Királyságban beszélt angolt támogatja, valamint németül ért. A Google Assistant valamivel előrébb tart e téren, hisz már öt nyelvre képes fordítani, és a várakozások szerint hamarosan további négy nyelvvel bővül majd a kínálat. A Microsoft Cortina nevű, mesterséges intelligencián alapuló asszisztensprogramja már nyolc nyelven beszél, de az igazi nagyágyú ebben a mezőnyben az Apple Siri, amellyel immár huszonegy különböző nyelven lehet társalogni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.