BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen rövidülhet a közmű-engedélyeztetési eljárás

Jelentősen lerövidítené a közmű-engedélyezési eljárások idejét a kabinet. A gáznál 100, a villany esetében pedig akár 150 nappal is megrövidülhet a procedúra.

A kormány jelentősen gyorsítani akarja a közmű-engedélyezési eljárásokat, ez a gázcsatlakozások esetében akár 100, a villanynál 150 nappal is megrövidülhet a családok, a kis- és középvállalkozások számára – közölte a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI

Bartal Tamás elmondta, hogy a Könnyű közmű elnevezésű program folytatódik. A kormány ezzel kapcsolatos döntése nyomán a Miniszterelnökség szeptember 26-án benyújtotta a második versenyképességi törvény tervezetét az Országgyűlésnek, a gazdasági bizottság pedig a héten lefolytatta a részletes vitáját és támogatta végszavazásra bocsátását – tette hozzá.

Közölte: a második versenyképességi törvénynek az is célja, hogy egyszerűbbé tegyék a gázkészülékcserét, észszerűbbé váljanak a gázszolgáltatáshoz kapcsolódó vizsgálatok és a számlázási folyamatok egységesek legyenek az egész közműszektorban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.