BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem bántja a kormány az Aldit, a Lidlt és a Spart

A Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa cáfolta a Magyar Időkben, hogy a kormány az élelmiszer-kereskedelemben a külföldi üzletláncok kiszorítására készülne.

Szatmáry Kristóf a lap szombati számában annak kapcsán beszélt erről, hogy a Magyar Nemzet névtelen forrásokra hivatkozva azt írta: a 2018-as választások után a kormány szándéka az, hogy a média, az energetika és a bankszektor után az élelmiszer-kereskedelemben is megfordítsa a tulajdonosi arányokat a multik kárára.

Szatmáry Kristóf kiemelte: a kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy a nemzetgazdaságban a hazai tulajdonú kisvállalkozások versenyképessége erősödjön a nagy iparági szereplőkkel szemben, és az a kívánatos, hogy a kereskedelemben minél nagyobb hányad legyen magyar tulajdonban. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy bárkit el akarnánk, egyáltalán el tudnánk üldözni az országból – tette hozzá.

A miniszteri biztos „bulvárkacsának” nevezte a Magyar Nemzet állítólagos értesülését a külföldi cégekhez érkező, titokzatos telefonálásokról. A Magyar Időknek az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára is úgy nyilatkozott: tagjaik közül egyetlen vállalat sem jelezte, hogy kormányzati nyomást érezne a tulajdonviszonyával kapcsolatban.

A lap megkereste az üzletláncokat is – köztük a Lidlt, az Aldit, a Spart – , hogy érkezett-e ilyen jellegű kezdeményezés hozzájuk, a vállalatok vagy cáfolták, hogy kaptak volna megkeresést, vagy nem kommentálták az értesülést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.