BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest,March,08,,2023,Otp,Bank,Logo,Outside,Of,A

OTP: Londonból mérték be a bankot, 30 százalékos drágulás jöhet

Az Autonomous Research 24 601 forintra emelte a legnagyobb hazai bankrészvény célárát. Az OTP árfolyamát szinte minden elemző 20 ezer forint fölé várja már.

Kedvező előjelekkel indult a hét az OTP Bank befektetői számára, a bankrészvényre ugyanis friss céláremelés érkezett, ezúttal Londonból.

OTP, célár, bankrészvény, Autonomous Research, Budapest,March,08,,2023,Otp,Bank,Logo,Outside,Of,A
Az Autonomous Research 24 ezer forint fölé várja az OTP kurzusát / Fotó: Shutterstock

Az Autonomous Research 23 959 forintról 24 601 forintra srófolta fel árfolyam-várakozását, a hazai pénzintézet kilátásait eddig is optimistán látó elemzőház szerint tehát további, közel 30 százalékos rali jöhet. A kimagasló hozamlehetőség miatt továbbra is vételre ajánlják a részvényt.

Nagy az egyetértés: venni kell a bankpapírt

A Bloomberg adatbázisában szereplő célárak átlaga 22 346 forint, ami 17,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a következő 12 hónap során. Az OTP-t követő 18 befektetési szolgáltató közül 14 vételt, további három pedig tartást javasol, míg eladásra egyedül a Morgan Stanley ajánlja a legnagyobb magyar bankpapírt.

Az Autonomous Research megemelt célára a második legmagasabb mind közül, náluk csak a Concorde várja magasabbra, 24 800 forintra a részvényt. Az elemzői közösségben egyre többen látják úgy, hogy meghódíthatja a 24 ezer forint feletti szintet is a bankpapír. Az Autonomous és a Concorde mellett a Patria Finance – a K&H Értékpapír cseh anyacége – és a Goldman Sachs is képesnek tartja erre a részvényt.

A széles körű szakértői optimizmust támasztja alá az is, hogy mindössze két brókerház – az egyaránt lengyel PKO BP Securities és a Santander Biuro Maklerskie – szerint maradhat a következő egy év során is 20 ezer forint alatt a kurzus.

A versenytársakhoz képest is olcsó az OTP

A legnagyobb magyar bank részvényei (P) a versenytársakéhoz képest is olcsóbbnak tűnnek, a könyv szerinti értékül (BV) mindössze 1,2-szeresén forognak. A régiós szektortársak ezzel szemben átlagosan 1,6-os P/BV mutatóval rendelkeznek, ami 26 százalékos diszkontot jelent. Relatíve alulárazott az OTP az előremutató P/E alapon is, a hazai bankpapírral ugyanis a várt egy részvényre jutó nyereség (E) 5,3-szorosán kereskednek, miközben a régiós bankok átlagos P/E rátája 6,6-os jelenleg.

Az OTP kurzusa 0,1 százalékot ereszkedett hétfő délig, az év eleje óta azonban 20 százalékot erősödött a jegyzés.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.