BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb kínai tehervonat érkezik Budapestre

Pénteken útnak indult az első menetrend szerint közlekedő tehervonat szerelvény a kelet-kínai tengerparti Hsziamen városból Budapestre.

A 35 konténerből álló szerelvény 3,5 millió dollár értékben szállít elektronikai és ruházati cikkeket, valamint építőipari anyagokat Magyarországra. A 11 595 kilométeres távot a szerelvény 18 nap alatt teszi meg egyetlen közbenső állomással, az észak-nyugat-kínai Hszian városban.

A szerelvény heti rendszerességgel közlekedik majd Kína és Magyarország között, minden pénteken indul útnak a Fucsien tartományi tengerparti városból.

Hsziamen már öt európai várossal tart fenn közvetlen tehervonat kapcsolatot. Az első ilyen szerelvény 2015 augusztusában indult útnak, azóta már kétszáz járat fordult meg Európa és Kelet-Kína között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.