BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a Gazprom negyedéves nyeresége

Az adózás előtti nyereség 43,8 százalékkal, 711,93 milliárd rubelre emelkedett a Gazpromnak.

Jelentősen, 44,2 százalékkal nőtt a Gazprom profitja az idei első három hónapban éves összevetésben, részben az értékesített földgáz árának emelkedése jóvoltából.

Az orosz energiaipari óriáskonszern csütörtökön azt közölte, hogy a március végével záródott negyedévben az adózott eredménye

536 milliárd rubel (8,3 milliárd dollár, 2417 milliárd forint) volt. Szakértők szerényebb, 491 milliárd rubel profitot vártak.

Fotó: AFP

Az adózás előtti nyereség 43,8 százalékkal, 711,93 milliárd rubelre emelkedett.

A Gazprom bevétele a negyedévben 2,29 ezer milliárd rubel volt, 7,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A Gazprom bevétele az 1600 milliárd dolláros orosz hazai összterméknek (GDP) több mint 5 százaléka.

A Gazprom teljes gázeladásának mintegy kétharmada Európába irányul, 62,4 milliárd köbméter volt az első negyedévben, ami kevesebb az egy évvel korábbi 71,5 milliárd köbméternél. A Gazprom árfolyama csütörtökön 10 óra körül 1,85 százalék emelkedéssel, 210,98 rubelen állt a moszkvai értéktőzsdén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.