BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több földrészen is szünetelteti a gyártást az Airbus

Az Airbus felfüggeszti gyártó és összeszerelő tevékenységét is a járvány miatt.

Az Airbus felfüggeszti gyártó és összeszerelő tevékenységét a németországi Brémában és Stade-ban. Az egyesült államokbeli Mobile-ban, ahol az A220 és A320 típusú repülőgépeket gyártják, ideiglenesen szintén leállítják a termelést. Ezeket az intézkedéseket a COVID-19 járvány okozta szükséghelyzetben hozta meg a vállalat, részben a magas készletszint, részben a központilag megfogalmazott ajánlások és előírások miatt. Az Airbus továbbra is elkötelezett azért, hogy megfeleljen ügyfelei elvárásainak – olvasható az Airbus közleményében.

Az Airbus kereskedelmi repülőgépeinek gyártását és összeszerelését Brémában április 6-tól 27-ig függesztik fel, ám ezen a telephelyen a legfontosabb üzleti támogató szolgáltatásait a vállalat továbbra is biztosítani fogja ügyfeleinek.

Stade-ban április 5. és 11. között szünetel a gyártás és összeszerelés, egyes termelési részlegeknél azonban az elkövetkező hetekben néhány nappal meghosszabbítják majd a leállást. A kulcsfontosságú támogató tevékenységeket ezen a telephelyen is tovább végzik.

Fotó: AFP

Mobile-ban a leállás ezen a héten kezdődik és várhatóan április 29-ig tart. Bizonyos munkálatok itt is tovább folytatódnak, így például az épületek és berendezések, valamint a repülőgépek karbantartása, a legfontosabb termékbiztonsági és az ügyfélkiszolgálással kapcsolatos tevékenységek, az alapanyagok és alkatrészek átvétele és ellenőrzése, a legszükségesebb irodai munka és az újraindítás előkészületei.

A leállás által nem érintett összes munkavégzés a németországi Brémában és Stade-ban, valamint az alabamai Mobile-ban a higiéniai és a társas távolságtartást előíró szabályok betartásával zajlik.

Az Airbus már számos intézkedést vezetett be partnereivel együttműködve munkavállalói egészsége és biztonsága érdekében, miközben a teljes cégcsoporton belül gondoskodik az üzletmenet folyamatosságának fenntartásáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.