BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős termékakvizíciót jelentett be a Richter

Bővítette nőgyógyászati portfólióját a magyar gyógyszergyártó. Éves szinten 90 millió dollár bevételt hozhat az Evra tapasz a Richternek.

Sikeresen lezárta tegnap este az amerikai J&J leányvállalatával, a Janssennel folytatott tárgyalásait a Richter,

amelynek eredményeiről ma reggel számolt be a vállalat: 263,5 millió dollárért (aktuális árfolyamon 78 milliárd forintért) megvásárolja az Evra fogamzásgátló tapasz értékesítési jogait, az Egyesült Államokon kívüli valamennyi piacra vonatkozóan. A forgalmazási engedély heteken belül átkerül a Richter tulajdonába.

Fotó: VG

A termék idén 70-80 millió dollár árbevételt termel, az ügylet 1-2 hónapon belül esedékes lezárultát követően a forgalmat már a Richter realizálja. A Világgazdaság kérdésére Bogsch Erik elnök elmondta, a tranzakció ellenértékét saját pénzeszközeiből teljesíti a Richter. A cég vezetői a termékakvizíció jelentőségét a 2010-es PregLem felvásárláshoz, valamint a Grünenthal fogamzásgátló-portfóliójának a megszerzéséhez hasonlították.

Az Evra tapaszok már 5 éve nincsenek forgalomban az USA-ban, ott már a generikus verziók is elérhetők. A Jahnssen és a Richter tárgyalásait könnyíthette, hogy az Evra gyártásához a kezdetektől a Richter szállította az egyik hatóanyagot. A termék fő piaca Európa (éves szinten 35 millió dollár forgalommal) és Kanada, illetve a Latin-Amerikai országok (ugyancsak 35 millió dollárral).

A sajtótájékoztatón a Richter új stratégiai célt is vázolt:

2030-ra a nőgyógyászati termékértékesítés árbevételét 250 millió euróval növelnék a jelenlegihez képest, tehát a forgalom 60 százalékkal haladná meg

a jelenlegi szintet (az Evra értékesítési számok nélkül). A Richter jó esélyt lát arra, hogy az Evra idei 70-80 millió dolláros éves forgalmát 90 millió dollár fölé tornássza. Az itthoni termékbevezetést egy éven belül szeretnék elérni, a fő célcsoport a fiatal korosztály.

A nőgyógyászat terén erősítenek

„A megállapodás tovább erősíti a Richternek a nőgyógyászat területén betöltött globális szerepét”

nyilatkozta Bogsch Erik, a Richter elnöke.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.