BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Algoflexet vonnak ki a forgalomból – ezért

A határozat a GV006 gyártási számú tételre vonatkozik, és a kivonásra az ügyfél által tett bejelentés után kerül sor. Az Algoflex Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszula bliszterezési folyamatában gyártási hiba merült fel, aminek következtében a késztermék nem minden esetben felel meg a specifikációnak.

„Tekintettel arra, hogy az Algoflex Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszula (30x, OGYI-T-7101/02) elnevezésű gyógyszer GV006 gyártási számú tétele minőségi hibával érintett, az NNGYK a forgalomból történő kivonásáról, az érintett gyógyszerek egészségügyi szolgáltatóktól és a betegektől történő visszahívásáról döntött” – írja indoklásában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Hatósági Ellenőrzési Főosztálya. 

Algoflex, kivonás
Kivonják a forgalomból az Algoflex Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszulát / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP (illusztráció)

A határozat a GV006 gyártási számú tételre vonatkozik, és a kivonásra az ügyfél által tett bejelentés után kerül sor. Ezáltal ugyanis kiderült,

a készítmény bliszterezési folyamatában gyártási hiba merült fel, aminek következtében a késztermék nem minden esetben felel meg a specifikációnak.

Hangsúlyozzák: a gyógyszerek betegektől való visszagyűjtésével egyidejűleg elrendelik az érintett gyógyszereknek a gyógyszertár általi kicserélését.

Néhány napja az AmBisome liposzómás 50 mg por diszperziós infúzióhoz (OGYI-T-5717/01) elnevezésű gyógyszer D2200076D gyártási számú tételét is kivonták a forgalomból, miután a készítmény zárókupakjánál gyártási hiba merült fel. 

Újabb élelmiszert hívott vissza a Tesco

Rovarirtószer kerülhetett a fehér babba. A termék emiatt bármelyik Tesco-üzletbe visszavihető, árát blokk nélkül is visszatérítik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.