BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összegyűlt a pénz Tompos Kátya külföldi kezelésére

Annyi pénz gyűlt össze Tompos Kátya gyógykezelésére, hogy valószínűleg többfajta orvosi ellátást is tudnak finanszírozni.

Május 25-én tartottak jótékonysági gálát a Szegedi Nemzeti Színházban, hogy pénzt gyűjtsenek Tompos Kátya gyógykezelésére. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Tompos Kátya olyan ritka daganatos betegségben szenved, amelynek a legmegfelelőbb kezelése Magyarországon nem elérhető, ezért a negyvenegy éves művész felépüléséért jótékonysági gálát és gyűjtést szerveztek.  

2070421_0004_MOR
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

A színésznő Facebook-oldalán köszönték meg az eddigi támogatásokat, illetve hangsúlyozták: azért kezdtek bele az akcióba, mert úgy érezték, ez az utolsó lehetőség. A 24.hu a Story magazinra hivatkozva azt írja, a gálán közel 700 ember vett részt, és össze is gyűlt a gyógykezelés finanszírozásához szükséges összeg

Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk

– fogalmazott a lapnak a gála szervezője, Hrutka Róbert, aki arról is beszélt, hogy márciusban értesült Tompos Kátya betegségéről, amely a születésnapja előtt hirtelen rosszabbra fordult. „Megtudtam, hogy önerőből már elkezdtek egy kezelést, de tudtam nagyon jól, hogy ez mit jelent anyagilag. Barátokkal igyekeztünk támogatni, de sajnos az a pénz kevés volt, és végül, kicsit már erőszakosan, de sikerült célt érnünk, hogy engedje, hogy az emberek segítsenek” – mondta. A több mint két éve tartó harc a rákkal nemcsak fizikailag, de lelkileg is megviselte Tompos Kátyát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.