BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

KÖZGYŰLÉSI HIRDETMÉNY

A Postabank és Takarékpénztár Rt.

(1132 Budapest, Váci út 48. a "Társaság")

Igazgatósága értesíti Tisztelt Részvényeseit, hogy a Társaság

rendkívüli közgyűlését

2004. június 25. (péntek) 10.00 órára hívja össze.

A közgyűlés helye: HUNGUEST HOTEL PLATÁNUS

(Budapest, VIII. Könyves Kálmán körút 44.)





I. A közgyűlés napirendje:



1. Tájékoztatás a részvényesek részére a Társaság és az Erste Bank Hungary Rt. ("Egyesülő Társaságok") egyesülésével ("Egyesülés") kapcsolatos kérdésekről és az Igazgatóság által az Egyesülésről készített írásbeli beszámolónak a jóváhagyása;

2. Az Egyesülésben részt venni nem szándékozó részvényesek végleges számbavétele;

3. Az Egyesülő Társaságok és az Egyesüléssel létrejövő társaság ("Egyesült Társaság") vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteire, a részvények cserearánya, valamint az egyesülési szerződés tervezetében és az Igazgatóság írásbeli beszámolójában foglaltakra vonatkozó könyvvizsgálói jelentések jóváhagyása;

4. Az Egyesülő Társaságok és az Egyesült Társaság vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteire vonatkozó Felügyelő Bizottsági jelentés jóváhagyása;

5. Döntés az Egyesült Társaság alaptőkéjének, és az alaptőkéjét alkotó részvények számának megállapításáról;

6. Az Egyesülő Társaságok és az Egyesült Társaság vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteinek elfogadása;

7. Döntés az Egyesülésről;

8. Az Egyesült Társaság új alapszabályának elfogadása;

9. Az egyesülési szerződés elfogadása;



II. A közgyűlésen a szavazati jog gyakorlásának feltétele, hogy



a) a részvényes a Társaság részvénykönyvébe hatályosan be legyen jegyezve és

b) a részvényes az értékpapírszámla-vezetőjétől kapott zárolt tulajdonosi igazolást a közgyűlés kezdete előtt a regisztrációt végző személyeknek átadja. A zárolásnak a közgyűlés napját is magában kell foglalnia.



Zárolt tulajdonosi igazolást a részvényes a jelen Hirdetmény megjelenésének napjától 2004. június 16-ig kérhet értékpapírszámla-vezetőjétől. Kérjük a tisztelt értékpapírszámla-vezetőket, hogy a kiadott zárolt tulajdonosi igazolások másolati példányát a Tőkepiaci törvény 150. § (4) bekezdése alapján küldjék meg faxon a Társaság Társasági Titkárságára a 484-2170-as faxszámra.

A részvényesek részvénykönyvi bejegyzéséről az értékpapírszámla-vezető köteles gondoskodni, de javasoljuk Tisztelt Részvényeseinknek, hogy az ehhez szükséges teendőket egyeztessék értékpapírszámla-vezetőjükkel. Tájékoztatásul közöljük, hogy a Társaság 2004. június 17-i fordulónappal részvénykönyvi aktualizálást kér a Keler Rt.-n keresztül az értékpapírszámla-vezetőktől.



III. Külön felhívjuk Tisztelt Részvényeseink figyelmét, hogy legkésőbb a 2. naprendi pont tárgyalásakor a közgyűlésen a Tisztelt Részvényes úgy nyilatkozhat, hogy a jövőben nem kíván az Egyesült Társaság részvényese lenni. Erre kizárólag abban az esetben van mód, és a nyilatkozat kizárólag abban az esetben tekinthető érvényesnek, ha (i) az értékpapírszámlán elhelyezett részvény a fenti II. b.) pontban írt közgyűlési zárolására a Társaságnál, az Erste Bank Hungary Rt.-nél vagy az Erste Befektetési Rt.-nél került sor és (ii) a részvényes a helyszínen egy olyan tartalmú nyomtatványt is kitölt, amelyben hozzájárul ahhoz, hogy a Társaság az elszámolás megtörténtéig - amelynek végső határidejét a gazdasági társaságokról szóló törvény (továbbiakban a "Gt.") 64.§ (5) bekezdése rögzíti - részvényeit a Társaságnak az Erste Bank Hungary Rt.-nél vezetett 0344/006001 számú számlájára helyezze át.



Azoknak a Tisztelt Részvényesek, akik nem kívánnak sem a közgyűlésen, sem pedig az Egyesült Társaságban résztvenni, a jelen hirdetménnyel egy időben, a Társaság hirdetményi lapjaiban (amely a Magyar Nemzet, a Magyar Tőkepiac és a Világgazdaság című napilap) megjelenő felhívásban meghatározott nyilatkozatot kell legkésőbb június 23-ig megtenni, és ugyanezen időpontig részvényeiket a fenti számlára átutalni. A felhívás szövegét a Társaság Részvénykönyvébe bejegyzett részvényesek a részvénykönyvbe bejelentett lakcímükre levélben is megkapják.



IV. A részvényesek a közgyűlésen személyesen, törvényes képviselőjük vagy meghatalmazottjuk útján vehetnek részt. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.



V. A Társaság Alapszabálya III. fejezetének 12. pontja szerint minden 5 forint, azaz öt forint névértékű névre szóló törzsrészvény egy szavazatra jogosít. Minden B sorozatba tartozó 10 000 forint, azaz tízezer forint névértékű törzsrészvény kettőezer szavazatra jogosít. Az 5 forint, azaz öt forint névértékű névre szóló osztalékelsőbbségi részvények tulajdonosait a szavazati jog részvényenként egy szavazat erejéig a Gt. 184. §-ának (3) bekezdése alapján illeti meg. A szavazás nyíltan történik.



Kérjük a Tisztelt Részvényeseket, illetve képviselőiket, hogy a közgyűlés helyszínén lehetőség szerint 8.45 óra és 9.45 óra között regisztráltassák magukat a tulajdonosi igazolás, a meghatalmazás, illetve a képviseleti jogosultságot igazoló okiratok egyidejű átadásával.



VI. Felhívjuk Tisztelt Részvényeseink figyelmét, hogy a közgyűlésen szavazni és indítványt tenni csak a fenti II. és IV. pontokban foglalt rendelkezések betartásával lehet. A szavazati jog gyakorlásához szükséges feltételek teljesítésének elmulasztása esetén a közgyűlésen megjelenő és regisztrált részvényes - szavazati és indítványozási jog nélkül - a közgyűlés valamennyi napirendi pontjával kapcsolatban kizárólag felvilágosítás kérésre és észrevételre jogosult.



Az esetleges határozatképtelenség esetén szükségessé váló megismételt közgyűlés időpontja 2004. június 25., 12.00 óra, a helyszín és a napirend változatlan.



A közgyűlési előterjesztések 2004. május 31-től hivatalos időben - a részvényesi minőség igazolása mellett - a Társaság József Nádor tér 5. szám alatti fiókjában és a Társaság honlapján (www.postabank.hu) megtekinthetők, a regisztráció során pedig átvehetők.



VII. A Gt. 77. § (3) bekezdése, 238. § (1) bekezdése és a Társaság Alapszabálya II. fejezet 10. pontja értelmében az egyesülésről szóló döntés (7. naprendi pont) tárgyalása előtt a Társaság Igazgatósága köteles valamennyi részvénysorozatban a részvényesek háromnegyedes többsége teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt támogató nyilatkozatát beszerezni. (Kiemeljük, hogy a jelen VII. pontban írt nyilatkozat a III. pontban írt nyilatkozattól független, azzal nem összetévesztendő.)



Felhívjuk tehát Tisztelt Részvényeseinket, hogy az egyesüléshez való hozzájárulását vagy tiltakozását tartalmazó, teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatukat tegyék meg ajánlott levélben vagy telefax útján úgy, hogy a jelen hirdetmény megjelenésétől számított 20 napon belül, azaz legkésőbb június 14-ig a Társaság Igazgatóságához megérkezzen. Ha a részvényes előírt formában tett írásbeli nyilatkozata a hirdetmény megjelenését követő 20 napon belül nem érkezik vissza az Igazgatósághoz, a hozzájárulást megadottnak kell tekinteni.



Levelezési cím, illetve faxszám, ahova a nyilatkozatot tartalmazó ajánlott levelet, illetve faxot címezni kell:



Postabank és Takarékpénztár Rt.

Vezérigazgatói Titkárság

1920 Budapest,

Fax: 484-2170





Budapest, 2004. május 25.



Postabank és Takarékpénztár Rt.

Igazgatósága

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.