BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esélyegyenlőség a pályázatokban

Az európai uniós társfinanszírozású projektek kapcsán külön elvárás, hogy minden esetben hozzá kell járulniuk az esélyegyenlőség biztosításához: a nőknek, a roma és a fogyatékkal élő emberek esélyeinek javításához, függetlenül a program témájától. A pályázók két területen tudják erősíteni az esélyegyenlőséget: saját menedzsmentjükben és a támogatásból megvalósított szolgáltatás nyújtásánál. A menedzsmentben ez azzal biztosítható, ha figyelnek arra, hogy a nők, a romák és a fogyatékkal élő emberek nagyobb esélyt kapjanak a munkavállalásra és az előmenetelre. A szolgáltatás nyújtásakor pedig arra kell törekedni, hogy a támogatandó csoportok ebből minél nagyobb számban részesüljenek, s a tevékenység javítsa a hátrányos helyzetű csoportok versenyképességét és életkörülményeit.

Az esélyegyenlőségi szempontokat a pályázóknak a tervezés, a megvalósítás és a projekt eredményeinek működtetése során is érvényesíteni kell, s ezt a támogatásokat kezelő intézmények is folyamatos ellenőrzik. Az esélyegyenlőség biztosítása előnyökkel jár a gazdasági vállalkozások és a civil szervezetek számára is. Hosszú távon ugyanis minden szervezet számára előnyös, ha munkavállalói a legkülönbözőbb társadalmi csoportokból kerülnek ki, ráadásul a fogyasztók között is egyre többen veszik figyelembe, hogy az általuk választott szolgáltatást kik és milyen körülmények között állították elő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.