BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több részvény nagyobb hozam – erről szól a Winterthur Magyarország új magánnyugdíjpénztára

A svájci Winterthur Csoport magyarországi leányvállalatai, a Winterthur Biztosító Zrt. és a Winterthur Pénztárszolgáltató Zrt. elindította a piacon egyedülálló, innovatív nyugdíjpénztári termékét, a Prémium Magánnyugdíjpénztárat, amely alapjaiban változtatja meg a hazai magánnyugdíj piacot. A vagyonkezelést illetően két legfontosabb partnere a svájci Credit Suisse Csoporthoz tartozó Credit Suisse Asset Management Alapkezelő Zrt., valamint a hazai vagyonkezelési piac egyik legsikeresebb szereplője, a Concorde Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az új, progresszív befektetési politikát követő Premium Magánnyugdíjpénztár szakít a hazai piacon jelenlévő nyugdíjpénztárak eddig megszokott konzervatív befektetési politikájával, és a sikeres nemzetközi példákat követve, pénztári portfoliójába magasabb arányban vesz fel részvényeket. Ez azt jelenti, hogy az új pénztár tagjainak többlettagdíj nélkül, 20-30 éves megtakarítási időszak végére várhatóan jóval nagyobb megtakarítást tud majd biztosítani, mint a piacon jelenleg elérhető összes többi nyugdíjpénztár.

Az új nyugdíjpénztár befektetési politikája egyedülállóan progresszív: a magasabb hozam elérése érdekében lényegesen nagyobb részvényhányadot tart majd befektetésein belül; a jelenlegi kimagaslóan magas magyar kitettség helyett portfoliójának jelentős részét fejlett országok részvényeibe és részben kötvényeibe fekteti; mindemellett új, innovatív eszközökkel is „megfűszerezi” portfolióját, azaz olyan alternatív befektetési formákat is beemel, mint a kockázati-tőke, vagy a hedge-fund befektetés.

Az új magánnyugdíjpénztár elsősorban azoknak szól, akik a mostani lehetőségtől eltérő kockázattűrő képességgel rendelkeznek, akik időben gondoskodni szeretnének jövőjük anyagi biztonságáról, valamint akik mernek mérsékelt kockázatot vállalni a magasabb hozamért a felhalmozási időszak 20-30 évében.

A Premium Magánnyugdíjpénzárba a belépés 2006. június 30-ig ingyenes, amely egyszerű és automatizált folyamat: a pénztár átlépési nyilatkozatának kitöltésével bárki tagja lehet az új pénztárnak. A működés egyéb feltételei megegyeznek a Winterthur Magánnyugdíjpénztár működési feltételeivel.

A Winterthur Csoport
A Winterthur Csoport egy winterthuri székhellyel rendelkező nemzetközi vállalat, Svájc vezető biztosítótársasága. A Winterthur Csoport személy-, vagyon- és felelősségbiztosítások széles palettáját kínálja, továbbá személyre szabott élet- és nyugdíjbiztosítási megoldásokat nyújt egyéni és vállalati ügyfelek részére. Több mint 19,500 munkatárssal rendelkezik világszerte. A vállalat teljes üzleti forgalma 2005. első kilenc hónapjában 22.9 milliárd CHF volt, az általa kezelt vagyon pedig 2005. szeptember 30-án elérte a 152.9 milliárd CHF-t.

A Credit Suisse Group
A zürichi központú Credit Suisse Group a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. A Credit Suisse Group banki vállalkozása, a Credit Suisse befektetési banki, privátbankári, és vagyonkezelési szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek a világ minden táján. Tanácsadási szolgáltatásait, átfogó megoldásait és innovatív termékeit világszerte cégeknek, intézményi és jelentős magánvagyonnal rendelkező privát ügyfeleknek kínálja, de Svájcban lakossági ügyfelekkel is foglalkozik. A Credit Suisse Group tagja a Winterthur Group is, mely jelentős nemzetközi üzleti tevékenységet is folytat. A Credit Suisse Group több mint ötven országban működik, alkalmazottainak száma kb. 63 000. A cég névre szóló részvényeit (CSGN) Svájcban, valamint – Amerikai Letéti Részvények (CSR) formájában – New Yorkban jegyzik. A Credit Suisse Groupról és a Credit Suisse-ről további információ a www.credit-suisse.com címen található. A Winterthurral kapcsolatos további információk a www.winterthur.com címen olvashatók.

A jelen dokumentumban megjelenő információk, adatok, feltételek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek, kizárólag tájékoztatásul, a figyelem felhívására szolgálnak, azok teljességéért, pontosságáért a Winterthur Biztosító Zrt., illetve a Winterthur Pénztárszolgáltató Zrt. felelősséget nem vállal. Az egyes termékekre vonatkozó aktuális feltételrendszert az adott termék részletes feltételszövege tartalmazza, amely bármelyik ügyfélszolgálati irodánkban megtekinthető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.